Madese Girls MO13-1 kampioen! - Madese Boys

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Madese Girls MO13-1 kampioen!

Madese Boys MO13-1

2 - 1

GDC MO13-1 (9-tal)

Competitie

2e klasse (2e fase) 12

Datum

17 december 2022 10:45

Scheidsrechter

G.A.J. Jansen

Accommodatie

Sportpark De Schietberg
Schietberglaan 10
4921VJ
MADE
tel. 0162-683968

Afgelopen zaterdag was het dan zover, we moesten de allerspannendste wedstrijd gaan voetballen van het seizoen! De, op dat moment, nummer 1 van de competitie had 2 punten meer dan onze meiden en alléén bij winst konden wij kampioen worden! Het was nog even spannend of de wedstrijd doorging, maar Madese Boys had alles op alles gezet dat wij konden spelen op het kunstgrasveld!    

Op vrijdag waren een aantal meiden al op tijd naar bed gegaan om de volgende dag, fris en fruitig aan deze, voor vele meiden (en trainers) toch wel hele spannende wedstrijd te beginnen. In de kleedkamer was de spanning dan ook duidelijk voelbaar en hadden een paar meiden toch iets minder goed geslapen en last van kleine buikpijntjes van deze gezonde spanning!

Na de opstelling besproken te hebben, zijn we gaan warming-uppen gevolgd door de “yoga” (rekken en strekken) oefeningen, balletje trappen, de keepster warmschieten en een rondootje. Het voelde allemaal lekker bij de meiden en we hadden er zovéél zin in! We zijn voor de start nog even de kleedkamer ingegaan waar ze nog even flink zijn "opgejut" door de trainer: "we gaan NIET verliezen, we gaan NIET gelijkspelen, we gaan WINNEN"!

Met 7 wissels en een extra meid (de vele, toegestroomde toeschouwers) gingen we voortvarend van start en stonden de meiden vanaf minuut 1 "aan"! Vooral in het begin hadden we behoorlijk wat druk naar voren en kwamen we dicht bij een doelpunt. En ineens viel daar de 1-0 van Lot; het was geen gesjeesde aanval over meerder schijven, hij was niet mooi, maar hij zat er wel in: bam! Met deze stand gingen we rusten en werden we verwend met een lekkere beker chocomel. De meiden voelden de winst, maar we waren er nog niet, we moesten nog een helft!

In de tweede helft kwam de tegenstander meer en meer gevaarlijk dicht bij een doelpunt, maar wat stond Zoë daar goed te keepen en hield ze mooi de nul! Jammer genoeg, rolde er uiteindelijk toch de 1-1 in door een, van richting veranderde, bal. Dat was heel erg balen en je merkte dat dit toch wel iets deed bij onze meiden (kleine frustraties hier en daar). Dit doelpunt gaf de tegenstander vleugels, maar bij hen wilde hij er niet in en we hadden zelfs een engeltje op de paal: fjieuw! Door gericht te wisselen, kwamen we meer en meer terug in het spel en viel dan eindelijk het verlossende doelpunt van Lot uit een hoekschop: 2-1! Vanaf dat moment zijn we meer gaan verdedigen met z'n allen en moesten we het nog 5 minuten volhouden en die duurden laaaaaaannnngggg! En dan was daar ineens het fluitsignaal! Onder luid applaus en gejuich, kwam daar de ontlading en bestormden we met z’n allen het veld en gingen de meiden en trainers helemaal uit hun dak: we hebben gewonnen en we zijn gewoon kampioen: wahhh!

We hebben het kampioenschap uitbundig gevierd met party poppers, fakkels, kinderchampagne, vuurwerk, frietjes, hapjes, drinken, muziek en luidkeels zingen! Wat was het gaaf en mooi om alle meiden zo blij te zien: daar doe je het voor! Ze hebben het samen voor elkaar gebokst: apetrots op de meiden!

Nu gaan we lekker nagenieten van deze superdag en even onze rust pakken in de kerstvakantie, want dat hebben de meiden zooo verdiend!

We willen iedereen bedanken die ons hebben geholpen om dit voor elkaar te krijgen (natuurlijk de meiden zelf, de ouders, hulptrainers, vlaggers, vloggers en Madese Boys)!

Johan Machielse & Bart Bogers

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!