Mannen Zondag reserve, 4, 4e klasse 09

25 september 2011 11:00

Hak, R.C.

Fierde overwinning op rij voor Madese Boys FIER

Op de  kermiszondag werd er aangetreden tegen het altijd lastige RKSV RCD in Dordrecht. En dat het lastig zou worden bleek al in de vijfde minuut, toen Sander Machielse ongelukkig uitgleed en de spits van RCD recht op Robbert af kon lopen. Robbert bedacht zich geen seconde en werkte de spits op vakkundige wijze naar de grond. De gegeven penalty werd beheerst binnen geschoten en de stand op 1-0 gezet. Dat waren de mannen van FIER niet gewend. Er werd dan ook meteen druk gezet naar voren eindelijk was in de 28e minuut, na een aantal kansen, Rob Kamberg die op een voorzet van Ronald Konings de 1-1 kon binnenglijden. Het veldoverwicht was op dat moment voor FIER, maar binnen 2 minuten keken we alweer tegen een achterstand aan. Een puntgave voorzet werd feilloos binnengekopt 2-1 en die stand bleef zo tot de rust. In de rust werd even alles op een rijtje gezet en besloten dat hier echt geen punten verspeeld gingen worden. Het geheime wapen, Hans Dudok, werd ingezet. En in de goal mocht Marco Hofkens zijn opwachting gaan maken. Hans Dudok maakte meteen een gretige indruk en liet met snel voetenwerk de tegenstander achter zich. Hij bediende Ruben Reedijk die de inlopende Hein Neefs bereikte. Hein schoot de 2-2 zonder twijfelen binnen. Niet veel later was het weer de onnavolgbare Hans Dudok die eigenvoetig de verdediging aan parten speelde en de bal vervolgens met een puntertje in de verre hoek te prikken 2-3 en de voorsprong was voor het eerst een feit deze ochtend. Toch was nog niks zeker in deze wedstrijd. RCD bleef er af en toe gevaarlijk uit komen met een counter. Een mooie kans voor Marco Hofkens om zich te onderscheiden. Het lek van PEC zag een schot op zich afgevuurd worden dat richting de lange hoek ging. Eerlijk is eerlijk sommigen dachten al aan een gelijkmaker, maar de Bolle van Zwolle strekte zijn kleine lichaam en pakte zowaar de bal. Niet lang daarna maakte Hans Dudok op aangeven van Hans van Mook een einde aan de illusies van RCD met zijn tweede treffer 2-4.

Het verzet was gebroken en zelfs de 2-5 eindstand mocht nog aangetekend worden door Ruben die een pass van Hein verzilverde. Man of the match is nog nooit zo spannend geweest. De redding van Hofkens, de onverzettelijke John Mols? Nee dit keer was het Marco Segeren die op basis van de eerste helft het eremetaal om zijn nek mocht hangen. Gefeliciteerd!