4 september 2011 14:30

Korsius, P.

Madese Boys - RKDVC 0-2 (0-2) - 0-1 Ramon Kok, 0-2 Abdel Yachou.

VALSE START MADESE BOYS 1

De eerste competitiewedstrijd in de 2e Klasse werd door Madese Boys jammerlijk verloren tegen RKDVC uit Drunen. Over de gehele wedstrijd was duidelijk dat de tegenstander van vandaag net iets meer ervaring in zich had dan de rood-witten. Toch had Jan van de Ven al na 3 minuten de kans om de 1-0 op het scorebord te zetten, helaas verdween zijn inzet over het doel. Aan de andere kant viel even later wel een doelpunt, nadat de verdediging van Madese Boys niet attent reageerde. ’n Speler van RKDVC pikte de bal op en benutte deze buitenkans en schoof de bal onder Cor van Dongen door, 0-1. Hierna weinig uitgespeelde kansen door beide teams tot de 32e minuut. Een afstandschot van RKDVC werd in 1e instantie nog prima gepareerd door Cor van Dongen, maar de rebound was voor ’n beter oplettende speler van RKDVC die de bal vrij kon inkoppen, 0-2. Dit was tevens de ruststand.

Madese Boys startte na rust fel met enkele wissels in de voorhoede om de opgelopen achterstand snel ongedaan te maken. In de 51e minuut kreeg RKDVC echter ’n uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd al snel te beslissen. Erwin Timmermans haalde de bal van de doellijn, waardoor Made in de wedstrijd bleef. Zonder echt gevaarlijk te worden probeerde Madese Boys het doel van de tegenstander te vinden, maar de doelman pakte elke inzet en ’n geweldige uithaal van Dennis Marijnissen belandde op de paal. Het zat dus niet mee en RKDVC bleef tot het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter gemakkelijk overeind.

Volgende week zullen onze Boys zeker gaan proberen om ’n beter resultaat te behalen in en tegen Haarsteeg.