Mannen Zondag reserve, 2, Hoofdklasse 100

15 mei 2011 11:00

Cakir, B.

Madese Boys 2 pakt tweede periode na een bloedstollende wedstrijd.

’t Twedde moest zeer vroeg op pad. De wedstrijd was verzet naar 11.00 uur zodat iedereen de wedstrijd van het eerste kon volgen. Na een korte bespreking en het gebak voor de verjaardag van John Roelen vertrokken we met de bus naar Eersel. De busreis verliep voorspoedig ondanks de fikse regenbuien en ruim op tijd kwamen we aan bij EFC. De buschauffeur reed de bus tot voor de kleedkamers. We begonnen aan de warming up op het hoofdveld. Pieter Dudok was verlaat omdat zijn vrienden hem de avond ervoor hadden getrakteerd op een vrijgezellenfeest. EFC moest nog op de foto en de scheidsrechter had erg lang nodig om zich te verkleden. De wedstrijd begon dus bijna tien minuten later. Met twee jeugdspelers, Vinnie Akkermans en Wesley Roks ging het 2e zeer voortvarend van start. Madese Boys had het beste van het spel en er ontspon zich een mooie wedstrijd. ’t Twedde kreeg een aantal kansen en ook EFC wist een paar kansen te creëren. Erik van Eggermond wist echter zijn doel schoon te houden. Joep Lips soleerde a lá Messi door de verdediging van EFC en scoorde een prachtig doepunt. Kort daarna werd er druk gezet op de achterhoede van EFC en Arné van den Elshout veroverde de bal en scoorde beheerst 2-0. Mike Delheij kwam net voor de rust als vervanger voor de geblesseerde Arné. Tijdens de rust kwam Pieter Dudok alsnog aan. Na de rust aanvankelijk een ander spelbeeld. EFC zette druk en wist al snel te scoren. Na de 2-1 zette EFC aan voor de gelijkmaker en men wist uit een corner met het hoofd 2-2 te scoren. ’t Twedde leek rijp voor de “slacht” maar herpakte zich echter op tijd. Er kwamen nu weer kansen aan beide kanten. De bloeddruk van de coaches steeg naar ongekende hoogten. Een kwartier voor tijd kwam Pieter Dudok in het veld. Pieter speelde vandaag zijn laatste wedstrijd in de selectie. Pieter heerste als een jonge god en had alle ballen. Hij werd in vrijstaande positie ten onrechte teruggefloten voor buitenspel. Alle overige kansen werden teniet gedaan door beide doelmannen. Het leek dus op een gelijk spel uit te lopen. Maar Joris vd Ham dacht daar anders over. Hij soleerde door de defensie van EFC en werd met een overtreding gestuit in de 16: penalty. Pieter Dudok ging achter de bal staan en schoof deze beheerst binnen : 2-3. De scheidsrechter liet nog een paar minuten naspelen. Nog een paar kansen te gaan. Gelukkig bleef de stand gehandhaafd. Tijd om Pieter te huldigen en hem op de schouders van het veld te dragen. Na de wedstrijd bleek dat we door deze overwinning de tweede periode hebben gepakt. Jongens van harte proficiat, een geweldige prestatie in zo’n zware klasse. Volgend seizoen gaan we wellicht bekeren tegen VCW, Irene en Right Oh.