Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse B

17 april 2011 14:30

Dursun, S.

Nog 2 wedstrijden te gaan voor Madese Boys

Met nog 2 wedstrijden op het programma komt Madese Boys steeds dichter bij het kampioenschap. De uit-wedstrijd in en tegen Rijen werd vooraf als ’n lastig obstakel gezien.

De wedstrijd begon voortvarend, mede dankzij wat medewerking van de tegenstander. Direct na de aftrap kopte Geert Neefs ’n hoekschop van Nicky de Reijer maar net over. Kort hierna ’n overtreding van de goalie van Rijen op Wouter de Laat. De toegekende penalty werd door Wouter beheerst binnengeschoten, 0-1. Hierna ’n fase waarin de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Rijen had ietwat meer balbezit maar de verdediging van Madese Boys stond onder leiding van Richard Ramstijn weer als een huis en gaf niets weg. In de 28e minuut profiteerde Joost Jansen van ’n verkeerde terugspeelbal en passeerde de doelman van Rijen, 0-2. Vlak voor de pauze het enigste wapenfeit van de thuisploeg door afstandschot welke net over de goal van Cor van Dongen verdwijnt.

Na de rust eenzelfde spelbeeld waarbij aan beide zijde veel fouten en ’n onrustig Madese Boys. Cor van Dongen moet handelend optreden bij ’n hoekschop en verwerkt de inzet bekwaam. Madese Boys weet niet te profiteren van de geboden ruimte en enkele goede counters worden niet tot meer doelpunten omgezet. Vlak voor het einde gaat Aron van Bragt goed door vanaf eigen helft. De breed gelegde bal wordt door invaller Wesley Rokx hard ingeschoten, maar de doelman verwerkt de bal tot hoekschop. In de slotminuut schiet Nicky de Reijer nog via de deklat over.

Een 2-0 overwinning en dus 3 punten zijn binnen en met nog 2 wedstrijden te gaan, 8 mei uit tegen RKTVV en 15 mei thuis tegen Terheijden, is heel Madese Boys gebrand om niets meer weg te geven en er een fantastisch slot van te maken. Hopelijk dat bij deze wedstrijden eenieder die Madese Boys een warm hart toedraagt aanwezig zal zijn om “onze jongens” te steunen.