Madese Boys 2 (zon)

Groep 1 07

24 februari 2019 12:00

Het is zondag 24 februari, the day after het beruchte jaarlijkse kinkelutenbal, waar bijna het hele team wel een of meerdere pilsjes geconsumeerd heeft. Toch zijn de omstandigheden verder helemaal niet verkeerd. Er is weinig wind, de zon komt lekker door en er wordt gewoon op een prima natuurveld gespeeld.

Helvoirt speelt een klasse hoger en zou daarom de favoriet voor deze wedstrijd genoemd kunnen worden. Echter start Madeseboys erg sterk en komen ze al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een prachtige goal van Wessel van Steen, na een puike assist van Thom van denk Broek. Made heeft veel balbezit waardoor Helvoirt moeilijk aan voetballen toe komt. Toch weten ze op gelijke hoogte te komen omdat de verdediging van Made de bal niet goed krijgt uitverdedigd. Hierna veranderd het wedstrijdbeeld echter nauwelijks en weet Made al weer vrij snel de 1-2 binnen te schieten na hetzelfde recept als de eerste goal: Thom van den Broek op Wessel van Steen. Made blijft aanvallen waardoor de 1-3 niet lang op zich laat wachten. Melvin van Dalen stoomt op naar voren en geeft de bal strak voor op Twan die hem op erg fraaie wijze achter zijn stambeen in het doel weet te werken. De Madenaren zijn hongerig en ruiken dat er nog meer in zit, voor rust weet Made de stand zelfs op 1-4 te brengen. Twan ditmaal de assist op spits Dave Vissers, die de bal met zijn chocoladebeen binnen werkt.

Ook de tweede helft is erg vermakelijk, de ploegen spelen beide aanvallend en komen tot kansen, maar Made is duidelijk beter en laat het eigenlijk na om de score verder uit te bouwen. Dave Vissers lijkt het vizier de tweede helft iets minder scherp te hebben waardoor hij soms wat kleine inschattingsfoutjes maakt. Rick de Bruijn krijgt de kans om de wedstrijd op slot te gooien met een penalty die slim versiert werd door Davy Rombouts. Hij schiet hard maar niet erg gericht waardoor de keeper er met niet al te veel moeite een corner van kan maken. Er zijn nog wat kleine kansjes over en weer maar goals vallen er niet meer.

Zo wint Madeseboys zakelijk uit bij Helvoirt en staan ze in de kwart finale van het bekertoernooi, waar de volgende ronde Baronie 2 een grotere uitdaging zal worden. Alaaf.