6 - 1

ZIGO 2 (zon)

2e klasse B

16 december 2018 11:45

Het tweede elftal van Madese Boys wist al vier wedstrijden op rij niet meer te winnen. Daardoor is het een aantal plekken gezakt op de ranglijst. Deze week moest er dus gewonnen worden van Zigo 2, dat onderaan staat, om toch nog met een goed gevoel de winterstop in te gaan.

Het was voor het eerst dit seizoen dat er duidelijk sneeuw te zien was op de velden in Made. Van een afstandje leek het kunstgrasveld beter bespeelbaar dan dat het in werkelijkheid was. Toch konden beide teams om 11.45 beginnen met het laatste competitieduel voor de winterstop.

Madese Boys wilde gelijk aangeven dat er niets te halen viel voor de nummer laatst. Het drukte gelijk sterk naar voren en kreeg daardoor ook gelijk wat kansen. De eerste goal van de wedstrijd kwam op naam van Frank Pheninckx. Hij kreeg een lage voorzet van Rick de Bruijn en schoof de bal rustig binnen. Even later was het al snel 2-0, want Yael Rullens kopte raak vanuit een corner van Stef Mol. Ondanks het gladde veld, liet Madese Boys goed veldspel zien. De bal ging goed rond, daardoor ontstond er veel ruimte aan de zijkanten. De derde goal werd ook opgezet vanaf de flank, want Rick de Bruijn gaf wederom voor op Frank Pheninckx en hij tekende voor zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Het is de kunst om niet achterover te gaan leunen bij zo’n voorsprong. Het lukte de ploeg uit Made om steeds maar weer voor dreiging te zorgen. De score liep daardoor nog hoger op voordat de teams gingen rusten. Rick de Bruijn zorgde weer voor een assist. Dit keer gaf hij de bal aan Stef Mol en die schoot de bal hard langs de keeper in het doel. Door dat doelpunt ging Madese Boys ontspannen de rust in met een 4-0 voorsprong.

Na rust moest Madese Boys niet verslappen, want het had de kans om het doelsaldo op te krikken. Toch lukte het niet om net zoveel kansen te creëren als in de eerste helft. Het kreeg tien minuten na rust zelfs een tegengoal te verwerken. Een vrije trap van zo’n twintig meter werd goed binnengeschoten. Er was nog steeds niks aan de hand, want het stond ten slotte 4-1. Madese Boys leek weer wakker na de tegentreffer. Het duurde dan ook niet lang voor de Madese ploeg weer wist te scoren. Dit keer was het Davy Rombouts die scoorde op aangeven van Wessel van Steen. Dat was nog niet genoeg, want het slotakkoord kwam van Bradley Smulders. Na een diepe bal van Melvin van Dalen was hij degene die de einduitslag bepaalde op 6-1.

Door deze overwinning is Madese Boys weer naar de vierde plek geklommen. Het speelt voor de winterstop nog een wedstrijd, maar dat is voor de beker. Zondag speelt het om 11.45 thuis tegen WSC in dat toernooi.