0 - 0

Madese Boys 2 (zon)

2e klasse B

7 oktober 2018 14:30

Het tweede elftal van Madeseboys ging zondag op bezoek SC Gastel 2. De ploeg uit Made won de eerste twee competitiewedstrijden, terwijl het team uit Oud Gastel twee keer verloor. Madeseboys was dus de favoriet in deze wedstrijd, maar het werd een lastige middag voor het Madese team.

De toon was gelijk gezet toen de scheidsrechter van dienst drie minuten voor aanvang van het duel de kleedkamer van Madeseboys binnenkwam. Volgens hem duurde de bespreking van de club uit Made te lang nadat hij had gevraagd of de spelers naar het veld konden komen. Hij zei: “Jullie hebben op deze manier geen respect voor mij of voor de tegenstander.” Madeseboys leek dus al met 1-0 achter te staan.

De psychologische oorlogsvoering begon al vroeg in de wedstrijd. Na wat opmerkelijke beslissingen van de scheidsrechter, begonnen verschillende spelers opmerkingen te maken richting de arbiter. Dat resulteerde in een vroege gele kaart voor Wessel van Dalen. Joep Leijten wisselde hem nog in de eerste helft, omdat de scheids extra op hem lette. Beide teams creëerde niet heel veel in de eerste helft. SC Gastel moest het vooral hebben van standaard spelsituaties. De club kreeg veel corners en een aantal vrije trappen vanaf de zijkant. Daar zaten wat gevaarlijke ballen bij, maar het waren geen hele grote kansen. Na een van die corners, wat later in de eerste helft, counterde Madeseboys snel waardoor de eerste grote kans zich aandiende. Twan Looije nam de bal niet erg lekker mee en schoot de bal net over het doel. Een aantal minuten daarna kreeg SC Gastel zijn grootste kans van de wedstrijd. De bal werd diagonaal ingeschoten, maar werd met de voet gekeerd en daarna verwerkt door Alan-Michèl den Dekker. Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft.

De rust was voorbij en dit keer ging Madeseboys gelijk met de scheids terug naar het veld om problemen te voorkomen. De club besloot ook om in de tweede helft meer druk te zetten op SC Gastel. Dat zorgde ervoor dat Madeseboys meer balbezit kreeg en de bovenliggende partij was. Naarmate de tijd verstreek, ontstond er meer ruimte. Daardoor ging het spel veel op en neer. Toch kregen beide clubs nog geen uitgespeelde kansen. Stef Mol probeerde het daarom maar een keer van afstand. Het publiek veerde al op, maar de bal raakte de paal. In die fase van de wedstrijd drukte Madeseboys ver vooruit en leek het te gaan scoren. Dat gebeurde ook een aantal minuten later. Randy van Helmond werd de diepte ingestuurd en maakte de bal beheerst af. De grensrechter van SC Gastel gooide roet in het eten en vlagde voor buitenspel tot ongeloof van de spelers en leiders van Madeseboys. De scheidsrechter keurde het doelpunt af, daardoor bleef het 0-0. Het bleef dus erg spannend en de gemoederen liepen daarom soms hoog op. Zo werd er een overtreding gemaakt op Joep Vermeulen nadat hij een bal doorkopte. Hij had een hoofdwond, maar de scheids wachtte lang met affluiten. Geen vrije trap voor Madeseboys en Joep Vermeulen moest wel naar het ziekenhuis om de wond te laten lijmen. Daarna kreeg Bradley Smulders een gele kaart voor een handsbal, terwijl een speler van SC Gastel nog geen twee minuten daarvoor precies dezelfde overtreding beging.  Die voorvallen zorgde voor veel frustratie op het veld en dat kwam het spel van Madeseboys niet ten goede. In de laatste minuten kregen beide teams geen echte kansen meer. Na 90 minuten stond de brilstand dus nog op het scorebord en de clubs deelde de punten.

Door dat gelijke spel staat Madeseboys 2 momenteel op de tweede plek met zeven punten. Het team kreeg nog geen goal tegen dit seizoen en gaat volgende week weer voor de winst. Het speelt dan tegen hekkensluiter Zigo 2, dat op nul punten staat na drie wedstrijden.