3 - 2

Baardwijk 2 (zon)

2e klasse B

4 november 2018 11:45

Het tweede elftal van  Madese Boys ontving zondag het Waalwijkse Baardwijk 2. Vorige week verkleinde het team de achterstand op GSBW 2 dat eerste stond in de competitie. Deze week kon Madese Boys 2 de leiding overnemen bij een nederlaag van GSBW 2.

Na een aantal koude dagen was het zondag weer een stuk beter weer. De zon scheen mooi boven sportpark de Schietberg. Het was mooi voetbalweer voor de spelers en de toeschouwers. Dave Vissers moest de strijd al snel staken vanwege een blessure, Thom van den Broek verving hem. In de eerste helft was het praktisch eenrichtingsverkeer. Madese Boys viel veel aan en kreeg dan ook een aantal kansen.  Rick de Bruijn kwam vaak voorbij zijn directe tegenstanders en gaf de bal veelvuldig voor. Toch wilde het niet lukken om de bal achter de keeper van Baardwijk te krijgen. De Bruijn kreeg zelf ook nog wat kansen. Zo schoot hij een keer de bal in het gezicht van de Waalwijkse doelman. Een aantal minuten later botste de twee tegen elkaar bij een diepe bal. Een kwartier voor rust verslapte Madese Boys en daardoor kreeg het ook geen echte kansen meer. Door slordigheden werden er ook meer overtredingen gemaakt in die fase. Stef Mol kreeg daardoor een gele kaart na 35 minuten spelen. Na 45 minuten gaf de scheidsrechter het rustsignaal bij een stand van 0-0.

Madese Boys begon net zo slecht als dat het in de eerste helft eindigde. Baardwijk kon daardoor voor het eerst echt gevaarlijk worden. Het zette een aanval op via links en de bal kwam via die kant voor het doel. De bal ging overal tussendoor en kwam zo bij een speler van Baardwijk. Die schoot van dichtbij de bal diagonaal in het doel. Zo kwam de Waalwijkse ploeg vroeg na rust tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong. Madese Boys moest zich snel herpakken om de wedstrijd nog om te kunnen draaien. In de 60e minuut kreeg het Madese team een vrije trap ver van de goal van Baardwijk. Yaël Rullens, die in de rust was ingevallen, trapte de bal voor. De Baardwijkse verdediging kreeg de bal niet goed weg en zo kwam de hoge bal bij Bradley Smulders die net in het veld stond. Hij timede goed en scoorde met een omhaal de 1-1. Een doelpunt op een belangrijk moment, want Madese Boys had nog een halfuur om op zoek te gaan naar de voorsprong. Na de goal werd het weer wat slordiger en kwam Baardwijk weer dichter bij de Madese goal. In die fase gleed Bob Ligthart uit toen hij de bal wilde pakken, waarna de bal uit de zestien ging. Hij wilde het oplossen door de bal weg te schieten, maar raakte de aanvaller van Baardwijk. Hij kreeg geel voor de overtreding en het spel werd hervat. Een aantal minuten later kwam Baardwijk weer vanaf de zijkant. Een voorzet vanaf links kwam hoog voor het doel en de aanvaller kopte de bal over de uitkomende Madese doelman heen. 1-2 voor de club uit Waalwijk en de klus voor Madese Boys werd daardoor nog moeilijker. Het tweede toonde veerkracht, want een aantal minuten later kwam het weer op gelijke hoogte. Bradley Smulders gaf de bal breed op Davy Rombouts die de bal in de rechter hoek plaatste. Er was weer hoop, maar niet heel veel tijd meer. Het leek er op dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen. Al helemaal toen Madese Boys een penalty werd ontnomen in de 83e minuut. Twan Looije viel nadat zijn tegenstander hem aan tikte in de zestien. De scheidsrechter besloot om een vrije trap net buiten de zestien te geven nadat hij met de grensrechter van Baardwijk in gesprek was gegaan. Het zorgde voor veel ongeloof aan Madese zijde. Davy Rombouts kreeg een gele kaart, want hij was het duidelijk niet eens met de beslissing van de scheidsrechter. In de 88e minuut besloot rechtsback Melvin van Dalen om op te stomen met de bal. Hij kwam ver en schoot vanaf 25 meter. De bal vloog met een boog over de keeper en in de kruising. De ontlading was groot bij de spelers van Madese Boys. Het werd ook de winnende goal, want het tweede hield daarna alles dicht.

Weer drie punten en met deze 3-2 overwinning steeg Madese Boys 2 op de ranglijst. Het staat nu bovenaan met een wedstrijd minder gespeeld te hebben. Deze zondag staat er geen wedstrijd gepland voor het team.