Eerste nederlaag in de competitie voor Madese Boys 2

0 - 4

DESK 3 (zon)

2e klasse B

18 november 2018 10:00

Het tweede van Madese Boys speelde zondagochtend al om tien uur tegen Desk 3. De ploegen staan erg dicht bij elkaar op de ranglijst. Met de vorst nog op het veld kon de wedstrijd beginnen.

Madese Boys 2 mocht weer eens een keer op het hoofdveld spelen. Het team verruilde het kunstgras dus voor normaal gras. Aan het begin was gelijk te zien dat Desk, Madese Boys zo min mogelijk wilde laten voetballen. Bij doeltrappen zette het alles gelijk vast waardoor de lange bal vaak gespeeld werd. Desk was erg sterk in de duels en won daardoor veel ballen die door de lucht kwamen. De eerste helft verliep stroef; beide teams kwamen moeilijk tot echte kansen. Hier en daar kwamen er van beide kanten wat schoten, maar daar bleef het ook bij.

In de tweede helft gingen allebei de teams op zoek naar een doelpunt. Wat in de eerste helft niet lukte, gebeurde al snel na de rust. Desk zette een aanval op via links en vanuit de voorzet tikte een van de aanvallers de bal bij de eerste paal in het doel. Nu moest Madese Boys er twee maken om op voorsprong te komen, maar het liep anders. Kort na de 0-1 kreeg Desk een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. De bal werd over de grond ingeschoten in de hoek van de Madese keeper Bob Ligthart. Hij ging in de fout waardoor de bal in het goal rolde. De klus voor Madese Boys werd alsmaar moeilijker. Na die treffer begon het Madese team wel wat beter te voetballen. De bal bleef beter in de ploeg en er kwamen wat kansjes. Thom van den Broek probeerde het een paar keer van afstand, maar de schoten gingen over het doel heen. Davy Rombouts zag in die periode zijn inzet van dichtbij ook net over de goal heen gaan. In plaats van een Madese goal, was het Desk dat weer toesloeg. Door een pass dicht bij de zestien van Madese Boys stond er een aanvaller van de ploeg uit Kaatsheuvel opeens vogelvrij voor het doel. Hij schoot de 0-3 binnen en besliste daarmee de wedstrijd. Laat in de wedstrijd werd het nog erger voor de Madese ploeg. Desk kwam dit keer via rechts de zestien meter binnen. Door een diagonaal schot eindigde de wedstrijd in 0-4.

Madese Boys 2 verliest dus voor het eerst dit seizoen. Het staat nu vier punten achter de koploper TSC 2. Het tweede van Madese Boys speelde wel twee wedstrijden minder, dus het kan bovenaan komen als het die inhaalwedstrijden wint. Volgende week staat er een uitduel op het programma. Madese Boys 2 speelt dan tegen de nummer zeven, SCO 2.