Madese Boys 2 verslaat koploper GSBW 2 na een late goal van een speler van de JO19

1 - 3

Madese Boys 2 (zon)

2e klasse B

28 oktober 2018 12:00

Zondag 28 oktober stond er een kraker op het programma tussen Madese Boys 2 en GSBW 2. Na allebei gewonnen te hebben in de beker verschenen de ploegen aan de aftrap.

Made trapte af en begon gelijk goed aan de wedstrijd het creëerde een aantal kansen maar was wat slordig in de afronding. Na ongeveer 10 minuten gespeeld te hebben had Made door dat het achterin bij GSBW niet lekker stond en dat ze niet goed met druk om konden gaan. Er werd druk op de verdediging gezet waarna de verdediging de keeper inspeelde, Davy Rombouts liep door op de keeper en de keeper dacht Davy uit te kappen maar dat mislukte, Davy onderschepte de bal en strafte de keeper af door te scoren 0-1. Made was de bovenliggende partij maar werd steeds slordiger en GSBW kwam steeds meer in de wedstrijd, GSBW hanteerde steeds meer de lange bal waar Made niet mee wist om te gaan. Na 25 minuten gespeeld te hebben viel er een lange bal achter de verdediging van Made waardoor er een speler van GSBW 1 op 1 ging met Tim, Tim weerde het schot goed maar de bal kwam terug in het spel en raakte in een kluts waarna een speler van GSBW de bal mee kreeg en scoorde de 1-1. Een kwartier later brak Made uit, Stef mol gaf een voorzet en de bal kwam tegen de arm van een verdediger aan waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. Thom van den Broek trad aan voor de penalty legde de bal weg, stuurde de keeper de verkeerde hoek in en schoot de bal hoog in het doel voor de 1-2. Met deze stand gingen de teams de rust in.

Made kwam scherp de kleedkamers uit en creëerde een aantal kansen. Made zakte af en toe ver in en dat bracht de gelegenheid voor GSBW om een aantal kansen op te zetten maar die werden allemaal afgeslagen omdat Made alles verdedigend goed wist op te lossen. De laatste 10 minuten waren begonnen en het was spannend want de overwinning was nog niet binnen voor Madese Boys. Er kwam een wissel aan, Jordi van der Laan speler van de JO19-1 kwam het veld in voor Thom van den Broek om  als verse kracht nog wat gevaar te creëren voorin. Na een of twee minuten kreeg Jordi de bal mee, met een verdediger die aan zijn schouder hing ging hij op de keeper af. Jordi zag de keeper uit zijn doel komen en recht op hem afstormen, Jordi speelde de bal iets te ver voor zich uit waardoor hij alleen nog maar bij de bal kon door er naar toe te glijden. Dit deed hij en daarmee verschalkte hij de keeper, de bal ging onder de keeper door en verdween in het net 1-3. De wedstrijd was nog niet afgelopen maar de overwinning was binnen voor Made, Made gaf niks meer weg en trok de overwinning over de streep.

De ontlading was groot bij Madese Boys. Met opgeheven hoofd en 3 punten in de tas gingen ze weer terug naar Made om zich de komende week op te maken voor Baardwijk 2. Madese Boys staat nu op de derde plek.