2 - 1

Madese Boys 2 (zon)

2e klasse B

25 november 2018 11:30

Het tweede van Madese Boys verloor vorige week voor het eerst in dit seizoen. Deze week kregen de spelers dus de taak om de schade weer te herstellen, maar dat liep anders. SCO 2 was de tegenstander in het zondagse duel.

De wedstrijd vond zondag om half twaalf plaats in Oosterhout. SCO 2 creëerde al vrij snel de eerste kans van het duel. Het was niet zo’n hard schot en deze eerste mogelijkheid zorgde niet voor problemen. Na die eerste kans leek Madese Boys 2 gelijk wakker geschud, want het begon toen goed te voetballen. In de tiende minuut dribbelde Justin Bos het strafschopgebied van SCO in, maar hij werd gevloerd. De scheidsrechter van dienst zag hier geen penalty in en gaf een doeltrap. Madese Boys bleef goed aanvallen en kreeg daardoor veel kansen in de eerste helft. Davy Rombouts die voorin de opdracht had gekregen om rond te zwerven, zorgde voor veel verwarring in de Oosterhoutse verdediging. Hij was dan ook de persoon waar veel gevaar vandaan kwam aan Madese zijde. Toch zorgde Bradley Smulders misschien wel voor het grootste gevaar in de eerste helft. Hij besloot in de dertigste minuut vanaf de rand van de zestien te schieten. Zijn inzet ging rakelings langst de kruising. Madese Boys kwam ondanks het dreigende spel niet tot scoren in de eerste helft en de teams gingen met een stand van 0-0 rusten.

SCO kwam veel sterker dan Madese Boys terug uit de kleedkamer. Het team kreeg gelijk een kans, maar de Oosterhoutse aanvaller schoot te slap in om de Madese keeper te verschalken. Dit keer lukte het Madese Boys niet om na de eerste kans die het tegen kreeg beter te gaan voetballen. De rechtsback van SCO kwam namelijk kort daarna opgestoomd en na een korte combinatie liep hij zo de zestien in. Hij haalde snoeihard uit en de bal verdween via de onderkant van de lat in het doel, 1-0. Na die treffer brak er een sterke periode van Madese Boys aan. SCO kwam niet goed onder de druk vandaan, daardoor ontstonden er kansen voor het team uit Made. Na zo’n 65 minuten spelen kwam de Madese centrale verdediger Mitchell van der Hoven op. Hij schoot van 25 meter afstand de bal richting het doel van SCO. Zijn afstandsschot werd onderweg van richting veranderd door Rick de Bruijn, daardoor was de Oosterhoutse doelman kansloos, 1-1. De moed zat er weer in bij Madese Boys, maar dit gevoel leek al snel weg te zakken. Kort na de gelijkmaker brak er namelijk een erg zwakke periode aan van het uitspelende team. Dat resulteerde dan ook in een aantal kansen voor SCO. Veel lange ballen die vanuit de achterste linie van het Oosterhoutse team gegeven werden, vielen over de verdediging van Madese Boys. De ingevallen linksbuiten kon daardoor twee keer doorlopen, maar hij wist het net niet te vinden. De eerste keer raakte hij de voet van de keeper en in de rebound wist de spits van SCO ook niet te scoren, want Mitchell van de Hoven haalde de bal van de lijn. De tweede keer speelde hij de bal iets te ver voor hem uit, waardoor die kans ook verloren ging. Toch kwam SCO wel op voorsprong in die periode, want in de 78e minuut kreeg het een corner die werd binnengekopt bij de eerste paal. Daarna was het vooral tegenhouden voor de club uit Oosterhout. Dit deden de spelers goed, want ondanks dat Madese Boys nog een aantal kansen kreeg, bleef het 2-1. De tweede nederlaag op rij dus voor Madese Boys 2.

Aanstaande zondag speelt het tweede elftal van Madese Boys tegen Waspik 2. Die ploeg heeft evenveel punten, maar speelde al wel een wedstrijd meer. Een belangrijke wedstrijd dus om de draad weer op te pakken.