3 - 0

Irene'58 2

Groep 1 20

2 september 2018 11:45

Zondag 2 september stond de derby Madeseboys 2 – Irene’58 2 op het programma. Deze bekerwedstrijd was voor het tweede van Madeseboys de eerste wedstrijd die er echt om ging. Het weer was goed bij aanvang van het duel, dus iedereen was klaar voor een mooie voetbalmiddag op de Schietberg.

Het tweede elftal van Madeseboys mocht in zijn openingswedstrijd van het nieuwe seizoen aantreden tegen Irene’58. Dat was het eerste bekerduel; de mannen van het tweede konden in deze wedstrijd laten zien of ze klaar waren voor het nieuwe seizoen. Dave Vissers, aanvoerder bij afwezigheid van Mitchel van Leent, nam zijn ploeg al coachend op sleeptouw. Door middel van het 4-3-3 systeem verzorgde Madeseboys de opbouw waardoor er ruimte ontstond.  In de eerste helft kwamen beide teams echter niet tot heel veel grote kansen. Dat zorgde voor veel irritatie bij sommige spelers. Dit resulteerde soms in harde duels, waarvan Wessel van Steen ook een keer het slachtoffer was. Hij brak helaas zijn sleutelbeen en wij wensen hem sterkte bij het revalideren van deze blessure. Kort na dat incident, was de organisatie een paar minuten niet op orde. Irene’58 kwam steeds dichterbij de goal van Madeseboys. De bezoekers kregen hun eerste grote kans na ongeveer 30 minuten spelen. De aanvaller van de Den Houtse club stuitte op de keeper van Madeseboys 2, Bob Ligthart. Vanaf dat moment leek de ploeg van Joep Leijten wakker en ging de knop weer om. Een sterke fase brak aan van de Madese kant. Nog voor rust verschalkte Stef Mol de doelman van Irene’58 met een laag, diagonaal schot. Door die goal ging Madeseboys met een voorsprong de kleedkamer in.

Na de onderbreking bleef het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft. Veel balbezit voor Madeseboys, dit keer resulteerde dat wel in meer kansen. Toch liet het tweede doelpunt lang op zich wachten en daardoor bleef de wedstrijd spannend. Na enige tijd in de tweede helft, zag je dat Irene’58 het conditioneel niet meer kon opbrengen om snel te schakelen. Dit zagen de spelers van Made ook en hier speelde zij slim op in. Na zo’n 70 minuten spelen, gaf Randy van Helmond de bal breed op Twan Looije die toen nog niet heel lang in het veld stond. Hij schoot van afstand de bevrijdende 2-0 binnen. In plaats van in te zakken, drukte Madeseboys door. Na nog een paar snelle counters zonder goal, gaf Twan Looije een diepe bal op Joep Vermeulen. Hij had lang de tijd om na te denken, maar bleef erg rustig en schoot koelbloedig de 3-0 op het scorebord. Dat bleek later ook genoeg te zijn voor de winst en zo begint Madeseboys 2 goed aan het nieuwe seizoen. Drie goals voor, nul tegen en momenteel eerste in de groep met Irene’58 2, Terheijden 2 en Right’Oh 2.

De volgende bekerwedstrijd zal plaatsvinden op 9 september in Geertruidenberg. Dan is Right’Oh 2 de tegenstander en kan Madeseboys 2 een grote stap zetten in het bekertoernooi.