Madeseboys 2 rekent ook af met tweede tegenstander in de beker

1 - 3

Madese Boys 2 (zon)

Groep 1 20

9 september 2018 12:00

Zondag 9 september stond Right’Oh 2 – Madeseboys 2 op het programma. Dit was voor beide clubs het tweede bekerduel. Madeseboys won de eerste wedstrijd en stond daardoor bovenaan in de groep. Right’Oh verloor het eerste duel en moest dus winnen van de club uit Made om nog door te kunnen gaan.

Om twaalf uur verschenen beide teams aan de aftrap voor de tweede bekerwedstrijd. Right’Oh in de blauwe uitshirts en Madeseboys in het eigen rood. Het Madese team nam gelijk het initatief na het eerste fluitsignaal. De bal ging rond in de achterste linie, maar er ontstond nog niet veel ruimte in de eerste minuten. Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg Madeseboys steeds meer kansen. De eerste grote mogelijkheid was voor Dave Vissers, die zondag in de spits stond. Hij probeerde de keeper te verassen met een bal in de korte hoek, maar de voet van de doelman voorkwam een doelpunt. Er bleven maar kansen komen voor Madeseboys. De trainer van Right’Oh zag dat ook en wisselde zijn rechtsback al na een half uur. Het grootste spektakel van Madese kant in de eerste helft, kwam van de voet van Tom van Ermingen. Hij maakte in de zestien meter een omhaal die gekeerd werd door de keeper. De scheids kon het minder waarderen en floot ook voor gevaarlijk spel. Zo’n tien minuten voor rust verslapte Madeseboys. Daardoor ontstond de eerste kans van Right’Oh en de club benutte die kans ook gelijk. Door die goal gingen de teams rusten bij een stand van 1-0, dat was erg tegen de verhouding in.

Na rust pakte Madeseboys het op en er ontstonden nieuwe kansen. Dit keer met resultaat, want na rust was het al snel raak. Thom van den Broek, die er na de rust in kwam, kreeg een bal ingespeeld door Randy van Helmond. Thom plaatste die bal met een fraaie boog om de keeper heen en in het doel. De 1-1 gaf Madeseboys vertrouwen en daarna ging het dan ook op zoek naar de voorsprong. Dat ging niet gemakkelijk, maar na ongeveer zeventig minuten spelen werd het 1-2. Yael Rullens kopte bij de tweede paal een corner van Randy van Helmond binnen. Nu was het Right’Oh dat moest komen, maar dat gebeurde niet echt. Achterin stond het goed bij Madeseboys en de verdedigers namen niet te veel risico. Zo schoot aanvoerder Mitchel van Leent de dakpannen van een huis waar hij eerder ook al een bal in de tuin liet verdwijnen. Doordat Right’Oh dieper ging spelen, kregen de aanvallers van Madeseboys meer ruimte. Zo’n tien minuten voor tijd gaf Davy Rombouts een bal op Bradley Smulders. De keeper wist zijn eerste schot nog te keren, maar in de rebound kopte Bradley de bal beheerst binnen. Met dat doelpunt bepaalde hij de eindstand op 1-3.

Madeseboys 2 heeft dus zes punten na twee wedstrijden in het bekertoernooi. Volgende week speelt het tweede tegen Terheijden 2, dat ook allebei de duels won. Het belooft dus een mooie laatste groepswedstrijd te worden.