Madese Boys verliest zinderende finale van de nacompetitie na strafschoppen

FC Tilburg 1

1 - 1

1e klasse/2e klasse g

17 juni 2018 14:30

Het is Madese Boys helaas niet gelukt om te promoveren naar de 1eklasse. Na 120 minuten voetbal moesten strafschoppen de beslissing brengen. Madese Boys miste er twee en FC Tilburg één in deze serie, waardoor FC Tilburg ook volgend seizoen uitkomt in de 1eklasse en Madese Boys blijft 2eklasser.

Om 14.30 uur werd er afgetrapt op het sportpark van FC Tilburg onder het gejuich van de vele meegereisde supporters uit Made. In het eerste half uur van de wedstrijd deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en was het een gelijk opgaande wedstrijd. Beide ploegen kregen dit eerste half uur geen grote kansen. In het eerste kwartier moest Madese Boys al wisselen. Centrale verdediger Koen van der Pluijm kwam hard in botsing met medespeler Richard Ramstijn en hield hier een blessure aan de neus aan over. Hij werd vervangen door Ruud van Stokkom. In de 32eminuut was het wel raak. Een lange bal van FC Tilburg werd door de middenvelder van Madese Boys niet goed verwerkt en spits Adams van FC Tilburg profiteerde hier optimaal van en schoot de bal hard diagonaal achter de Madese doelman: 1 – 0.

FC Tilburg werd na deze voorsprong sterker en Madese Boys kon niet anders dan tegenhouden en zorgen dat het niet meer averij opliep. Het had in deze fase moeite om het veld klein te houden en als men de bal had was er weer snel balverlies. Gelukkig wist FC Tilburg de kansen niet te benutten en zo stond er een 1 – 0 ruststand op het scorebord.

In de tweede helft een scherper Madese Boys wat meer duels ging winnen, hierdoor meer in balbezit was en kansen creëerde. In de 59eminuut kwam Madese Boys verdiend op gelijke hoogte. Het was Dennis Marijnissen die Bjorn de Bruijn wegstuurde. Die kapte in het strafschopgebied zijn directe tegenstander uit en schoot de bal achter de FC Tilburg- doelman: 1 – 1.

In deze fase van de wedstrijd was Madese Boys de betere ploeg en creëerde het nog enkele goede kansen.

In de laatste fase van de wedstrijd ging het weer gelijk op met aan beide zijden nog enkele kleine mogelijkheden. Dit zorgde ervoor dat er na 90 minuten een stand van 1 – 1 op het scorebord stond en dit betekende dat de wedstrijd met 2 x 15 minuten verlengd werd. De eerste helft van de verlenging was Madese Boys de bovenliggende partij. Zo was het de ingevallen Hovsep Manukjan die oog in oog met de keeper miste en was het de eveneens ingevallen Jip van der Plas die een voorzet vanaf rechts net niet doeltreffend kon afronden. In de tweede helft van de verlenging was FC Tilburg de bovenliggende partij. Beide ploegen kregen niet veel grote kansen meer, waardoor er ook na 120 minuten nog steeds een 1 – 1 stand op het scorebord. Gezien de gehele wedstrijd een terechte stand. Dus moesten strafschoppen deze middag de beslissing gaan brengen.

Madese Boys miste de eerste twee strafschoppen en FC Tilburg miste er van de vijf maar één, waardoor FC Tilburg de strafschoppenserie met 4 – 3 won.

De teleurstelling was natuurlijk groot, maar we mogen terugkijken op een goed seizoen.

Het lange seizoen zit er nu op. Wij willen via deze weg alle supporters bedanken die ons het hele seizoen gesteund hebben en hopen ze komend seizoen weer te mogen begroeten bij de wedstrijden van Madese Boys.

Nu hebben de Boys bijna twee weken rust en dan gaan ze weer in training voor de wedstrijd tegen NAC op zaterdag 7- juli- 2018. Aanvang: 17.00 uur. (AK)