Gestel 1 (zon)

1 - 5

1e klasse/2e klasse f

10 juni 2018 14:30

Madese Boys heeft op een overtuigende wijze de finale van de nacompetitie gehaald. Het won met 1 – 5 van v.v. Gestel in Eindhoven.

Madese Boys begon ook deze wedstrijd weer sterk. Al in de 6eminuut kreeg het een grote kans om op voorsprong te komen. Het was Bjorn de Bruijn die voor de eerste keer deze middag met een goede actie de achterlijn haalde en de bal goed teruglegde op de rand van het strafschopgebied, waar Dennis Marijnissen vrij stond en de bal in kon schieten, maar zijn schot was een makkelijke prooi voor de Gestel- doelman.

In de 25eminuut was het wel raak. Madese Boys kreeg een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Deze werd genomen door Bjorn de Bruijn en de meegekomen centrale verdediger Koen van der Pluijm kon de bal met de voet achter de Gestel- doelman schieten: 0 – 1.

5 minuten later in de 30eminuut verdubbelde Madese Boys de score. Het was Hovsep Manukjan die de bal in de voeten kreeg aangespeeld aan de linker zijlijn en met een goede actie Bjorn de Bruijn in de diepte wegstuurde. Die kon op zijn beurt alleen door op de keeper en hij rondde beheerst af: 0 – 2. In het laatste kwartier van de eerste helft was het v.v. Gestel dat met goed combinatiespel ervoor zorgde dat Madese Boys ver terug moest, maar door de goede organisatie en het fel verdedigen aan Madese Boys kant werden er bijna geen kansen weggegeven. Wanneer het wel gevaarlijk werd stond daar steeds de Madese Boys- doelman Wener Verhoeven. Ook de Boys kregen vanuit de omschakeling nog enkele kansen, maar ze lieten het na om de wedstrijd al voor de rust in het slot te gooien. Dus was de ruststand: 0 – 2.

Ook na rust was Madese Boys direct goed bij de les. Uit een goed lopende aanval via de rechterkant met in de hoofdrol Robbie Kerremans kon na een wat weifelend optreden van de v.v. Gestel- doelman Rick de Bruijn de bal inschieten: 0 – 3.

Na dit doelpunt was het een korte periode wat slordiger en minder georganiseerd aan Madese kant, waardoor v.v. Gestel een aantal keren gevaarlijk werd via schoten uit de 2elijn. In de 54eminuut was het dan ook raak. De middenvelder van v.v. Gestel schoot de bal hard buiten het bereik van de keeper binnen: 1 – 3.

Hierna kreeg v.v. Gestel nog een aantal goede kansen op de aansluitingstreffer, maar de uitstekend keepende doelman Werner Verhoeven hield zijn doel verder schoon.

In de 79eminuut besliste Dennis Marijnissen de wedstrijd met een mooi kopdoelpunt uit een corner van Kevin de Bok: 1 – 4. In de 84eminuut werd het zelfs nog 1 – 5. Bjorn de Bruijn kon alleen af op het doel van v.v. Gestel, hij was niet zelfzuchtig en legde de bal breed op de aangesloten Kevin de Bok, die op zijn beurt de bal weer breed legde op Jip van der Plas en die schoot de bal tegen de touwen.

Hierna gebeurde er niet veel meer, omdat de wedstrijd gespeeld was. Net voor tijd kreeg er een speler van v.v. Gestel nog direct rood na een gemene tackel op Jip van der Plas.

Al met al een verdiende overwinning voor de Boys !

Aanstaande zondag staat de finale van de nacompetitie voor een plek in de 1eklasse op het programma. In deze finale gaat Madese Boys het opnemen tegen FC Tilburg. Aanvang: 14.30 uur.

Wij hopen op vele toeschouwers uit Made om de Boys te ondersteunen in deze belangrijke en speciale wedstrijd. (AK)