3 - 5

Madese Boys 1 (zon)

1e klasse/2e klasse c

3 juni 2018 14:30

Madese Boys heeft in een spectaculaire wedstrijd met 3 – 5 gewonnen van EFC uit Eersel. Met deze overwinning bereikt het de tweede ronde van de nacompetitie.

Madese Boys begon goed aan deze wedstrijd. Al in de eerste minuut werd na goed combinatiespel Bjorn de Bruijn in de diepte weggestoken. Hij haalde de achterlijn en legde de bal goed terug op de vrijstaande Dennis Marijnissen. Die raakte de bal volledig verkeerd, waardoor de bal het doel van EFC niet bereikte.

In de 9e minuut was het wel voor de eerste keer raak. Bjorn de Bruijn ging met een goede actie aan de linkerkant van het veld het strafschopgebied in. Bij het afkappen van de bal werd deze met de hand geblokkeerd door een EFC- verdediger en volgde er een strafschop voor Madese Boys. Deze werd hard onder de keeper door ingeschoten door Dennis Marijnissen: 0 – 1. In de daarop volgende minuten kreeg EFC een kans op de gelijkmaker, maar zij wisten deze niet te benutten.

In de 30e minuut was het Madese Boys dat een 0 – 2 voorsprong nam. Het was een speler van EFC die net buiten hun eigen strafschopgebied bleef praten tegen de scheidsrechter en daarvoor bestraft werd met een vrije trap tegen. Deze indirecte vrije trap werd breed gelegd door Bjorn de Bruijn en Dennis Marijnissen schoot de bal snoeihard achter de EFC- doelman.

Het laatste kwartier moest Madese Boys steeds verder terug, wat uiteindelijk resulteerde in de aansluitingstreffer voor EFC in de 47e minuut. De bal werd vanaf de rechtse kant van het veld goed teruggelegd en binnengeschoten door de aanvoerder van EFC. Madese Boys hoefde na dit doelpunt niet eens meer af te trappen, want de scheidrechter floot direct voor de rust.

Ook in de eerste minuten na de rust werd Madese Boys ver teruggedrongen. In de 50e minuut was het een EFC- speler die bij een voorzet tegen de arm van Maikel Walravens aan schoot. Dit gebeurde in het strafschopgebied van Madese Boys en ook hiervoor wees de scheidsrechter naar de stip. Deze penalty werd benut en zo kwam EFC op 2 – 2 en kon Madese Boys weer opnieuw beginnen. EFC kwam hierna bijna nog op voorsprong, maar de bal strandde op het dak van het doel. Hierna kwamen Hovsep Manukjan en Jip van der Plas binnen de lijnen, zij vervingen de moegestreden Robbie Kerremans en Rick de Bruijn.

Met deze fitte wissels en het vermoeid raken van de tegenstander lukte het Madese Boys om weer wat verder van het eigen doel af te voetballen en kansen te creëren.

In de 64e minuut was het opnieuw Bjorn de Bruijn die aan de linkerkant van het veld de EFC- verdedigers te snel af was en de bal goed afspeelde op de voor het doel vrijstaande Hovsep Manukjan. Hij wist de bal niet binnen te schieten, maar via de kluts kwam de bal weer terecht bij Bjorn de Bruijn, die met een kopbal alsnog wist te

scoren: 2 – 3. Hierna kreeg Madese Boys meerdere grote kansen om de voorsprong uit te bereiden, maar Hovsep Manukjan schoot op de paal en kort daarna nog een keer rakelings naast. In de 84e minuut was het dan wel raak. Bjorn de Bruin brak door de verdediging van EFC en legde de pal panklaar voor Hovsep Manukjan die de 2 – 4 binnen schoot. Een minuut later was het 3 – 4. Een lange bal van EFC werd in de lucht gemist door de Madese defensie, waarna de spits van EFC de bal oppikte en deze in de lange hoek achter keeper Werner Verhoeven schoot. Hierna kwam Madese Boys niet meer in de problemen en besliste ze de wedstrijd in de 92e minuut. Opnieuw was het Hovsep Manukjan die afrondde uit een voorzet van Bjorn de Bruijn: 3 – 5.

Nu was de winst definitief binnen en kon er een klein feestje gevierd worden voor het bereiken van de volgende ronde in de nacompetitie.

Nu herstellen van deze zware wedstrijd en aanstaande dinsdag en donderdag ons weer klaar maken voor de volgende wedstrijd. Dit is opnieuw een uitwedstrijd.

Aanstaande zondag 10- juni- 2018 is v.v. Gestel uit Eindhoven de tegenstander. Aanvang: 14.30 uur. Wij hopen opnieuw op de steun van onze vele supporters.