Madese Boys bereikt de achtste finales van het bekertoernooi

2 - 0

SV Unitas'59 1

Groep 1 10

23 januari 2018 20:00

Afgelopen dinsdagavond 23 januari speelde Madese Boys 1 thuis voor de beker tegen Unitas '59- 1. Madese Boys boekte een overtuigende 2 – 0 overwinning op derdeklasser Unitas ’59 uit Eindhoven en bereikt daardoor de achtste finales van het bekertoernooi.

Madese Boys kwam deze wedstrijd goed uit de startblokken en dit resulteerde al in de 2e minuut tot de eerste grote kans: Bjorn de Bruijn kon van net buiten het strafschopgebied vrij uithalen, maar het schot werd goed gekeerd en verwerkt door de keeper van Unitas ’59.

In de daarop volgende minuten kreeg Madese Boys nog meerdere kansen, maar deze werden niet benut. In de 18e minuut kwam Madese Boys dan toch op voorsprong, Dennis Marijnissen kopte raak na een goede voorzet van Kevin de Bok. In de 21e minuut werd Unitas ’59 voor de eerste keer gevaarlijk. Na een goed genomen vrije trap vanaf de rechterkant werd voor het doel de bal door iedereen gemist en ging de bal uiteindelijk voorlangs.

In de 28e minuut was het Madese Boys dat op een 2 – 0 voorsprong kwam: Met een goede diepe bal werd Robbie Kerremans weggestuurd aan de linkerkant van het veld. Hij controleerde de bal goed en bediende met een goede voorzet over de grond Maikel Walravens, die kapte de bal vakkundig af en schoot daarna de bal via de binnenkant van de paal binnen.

Unitas ’59 kreeg nog één goede kans voor de rust. De linksbuiten kwam oog in oog met keeper Werner Verhoeven, maar hij schoot naast.

Ook Madese Boys kreeg in het restant van de eerste helft nog enkele kansen, maar de scherpte in de afronding ontbrak. Dus was de ruststand 2 – 0.

Ook de tweede helft begon Madese Boys scherp, waardoor de tegenstander geen moment het idee kreeg dat er iets te halen viel. Ook in de tweede helft waren er meerdere grote kansen voor Madese Boys om de voorsprong te vergroten, maar opnieuw lieten de Boys na om de wedstrijd definitief te beslissen. Unitas ’59 werd de gehele tweede helft niet echt gevaarlijk en wist dus ook niet te scoren, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2 – 0 overwinning voor Madese Boys.

Op de laatste 10 minuten na, een goede wedstrijd van Madese Boys kant, waardoor ze met vertrouwen kunnen beginnen aan de tweede competitiehelft.

BEKERLOTING: MADESE BOYS TEGEN BLADELLA

Afgelopen zondag speelde Madese Boys 1 ook een competitiewedstrijd tegen Cluzona in Wouw. Deze wedstrijd eindigde in een gelijke stand: 1-1. Ook vond bij Cluzona de bekerloting plaats voor het vervolg van het bekertoernooi. Op zondag 18 februari 2018 speelt Madese Boys 1 thuis in de 5e bekerronde tegen derdeklasser Bladella. Bij winst moet Madese Boys op bezoek bij de winnaar van het duel tussen Uno Animo (tweede klasse E, net als Madese Boys) en Kozakken Boys 2 (reserve hoofdklasse).