3 - 2

Vlijmense Boys 1 (zon)

Groep 1 Q

19 december 2017 20:00

Madese Boys ronde verder in het bekertoernooi door nipte overwinning op Vlijmense Boys

Madese Boys is weer een ronde verder in het bekertoernooi door een moeizame 3 – 2 overwinning op zondag derdeklasser Vlijmense Boys.

Madese Boys begon deze wedstrijd niet scherp genoeg, waardoor we na 5 minuten al op achterstand kwamen. De speler van Vlijmense Boys kon vanaf ongeveer 20 meter vrij uithalen en schoot de bal strak in de linkerbovenhoek: 0 – 1.

Hierna werd Madese Boys ook iets feller in de duels en werd het tempo in balbezit iets hoger, waardoor het kansen ging creëren. In de 20e minuut werd Hovsep Manukjan gevloerd in het strafschopgebied en de scheidsrechter floot voor een strafschop, die door Björn de Bruijn werd binnengeschoten. Dit zorgde voor de 1 – 1 ruststand.

Na de rust een beter Madese Boys en speelde het spel zich vooral af op de helft van Vlijmense Boys. Toch was het Vlijmense Boys dat in de 65e minuut op voorsprong kwam. Na een goede voorzet vanaf de rechterkant, kopte de spits van Vlijmense Boys raak: 1 – 2.

Madese Boys moest opnieuw in de achtervolging. 5 minuten later was het gelukkig weer raak. Koen van der Pluijm kopte in vanuit een corner, hierbij kon de keeper van Vlijmense Boys nog redden, maar in de rebound was het Ruud van Stokkom die de bal van dichtbij via de onderkant van de lat binnenschoot: 2 – 2.

In de 75e minuut was het Björn de Bruijn met een actie aan de linkerkant van het veld, waaruit een goede voorzet kwam, die uiteindelijk laag binnengeschoten werd door Jip van der Plas. Zo kwam de einduitslag van 3 – 2 op het scorebord.

Uiteindelijk een nipte overwinning door een aantal onterechte afgekeurde doelpunten wegens buitenspel en het matige spel van Madese Boys kant, maar de overwinning en de volgende ronde in de beker is het belangrijkste.

De volgende bekerwedstrijd wordt eind januari gespeeld. Dit is een thuiswedstrijd tegen Unitas ’59 uit Eindhoven.