0 - 2

Uno Animo 1

Mannen, 1, 2e klasse E

27 mei 2018 14:30

Madese Boys heeft in eigen huis de laatste competitiewedstrijd van het seizoen met 0 – 2 verloren van Uno Animo uit Loon op Zand en eindigt uiteindelijk als derde in de 2eklasse E. Door het verlies van VOAB bij Rijen gaat Madese Boys wel definitief nacompetitie spelen voor promotie naar de 1eklasse. Dit is een fantastisch resultaat.

Om half 3 werd er voor het laatst dit seizoen afgetrapt op sportpark ‘’De Schietberg’’ in Made. Madese Boys begon redelijk aan de wedstrijd met veel balbezit en het spel speelde zich in het eerste kwartier vooral af op de helft van Uno Animo. Madese Boys werd daarentegen maar één keer gevaarlijk. Het was een voorzet vanaf links die bij de tweede paal net niet binnen gewerkt kon worden door Hovsep Manukjan. In de 18eminuut kwam Madese Boys op achterstand. Het was Uno Animo dat na balverlies van Madese Boys met een lange bal Rick van Loon wist te bereiken. Hij kon zo met de bal doorlopen richting keeper Werner Verhoeven, die hij omspeelde en daarna kon hij eenvoudig doeltreffend afrondde: 0 - 1.

Madese Boys was ook de rest van de eerste helft meer in balbezit, maar creëerde weinig uitgespeelde kansen. Ondanks de waarschuwingen voor de wedstrijd betreffende het gevaar van de counter bij Uno Animo, was het in de 44eminuut opnieuw raak voor Uno Animo. Na dom balverlies op het middenveld door Madese Boys werd opnieuw Rick van Loon in de diepte weggestuurd en hij kon opnieuw eenvoudig binnenschieten: 0 – 2.

Na dit doelpunt klonk direct het rustsignaal van de scheidsrechter.

Na de rust ging Madese Boys opzoek naar de aansluitingstreffer, maar hierin slaagde het niet. Er was opnieuw meer balbezit voor de thuisploeg en het spel speelde zich vooral af op de helft van Uno Animo, dat bleef proberen met behulp van de lange bal/ counter gevaarlijk te worden.

Madese Boys creëerde twee wat grotere kansen in deze tweede helft. Eén keer was het Dennis Marijnissen die vrij in kon schieten, maar de bal ging naast. En net voor tijd was het Ian Meeus die in kon schieten, maar dat duurde iets te lang waardoor de Uno Animo verdedigers een doelpoging konden voorkomen.

Al met al een matige wedstrijd, waarin Uno Animo de fouten van Madese Boys goed heeft afgestraft.

Nu de rug rechten en deze week keihard werken met zijn allen in aanloop naar de eerste nacompetitiewedstrijd van aankomende zondag.

Madese Boys speelt deze eerste nacompetitiewedstrijd tegen EFC uit Eersel. Aanvang 14.30 uur.

Wij hopen dat er vele supporters de reis naar Eersel gaan maken om de Boys te ondersteunen in deze wedstrijd.