2 - 0

Madese Boys 1 (zon)

Mannen, 1, 2e klasse E

22 april 2018 14:30

Madese Boys is voor de eerste keer dit kalenderjaar tegen een nederlaag aangelopen. Het verloor uiteindelijk met 2 – 0 van koploper Moerse Boys. Door deze nederlaag en de winst van concurrent Sarto zakt Madese Boys weer op de ranglijst naar de derde plaats en zette Moerse Boys een grote stap richting het kampioenschap.

Madese Boys begon goed aan deze wedstrijd en creëerde in de beginfase enkele kansjes. Na ongeveer een kwartier spelen was er de eerste tegenslag voor Madese Boys. Aanvoerder Ruud van Stokkom kwam verkeerd neer na een kopduel en ging daarbij door zijn knie. Hij kon uiteindelijk niet verder in deze wedstrijd en werd vervangen door Joep Vermeulen.

Enkele minuten later kwam Moerse Boys op voorsprong. Een uittrap van keeper Werner Verhoeven belandde bij de linker middenvelder van Moerse Boys. Er werd geen druk gezet door de Madese Boys spelers, dus kon hij een diepgaande aanvaller aanspelen die zonder moeite weg kon lopen bij de Madese Boys verdedigers. Oog in oog met keeper Werner Verhoeven faalde hij niet en krulde de bal in de verre hoek: 1 – 0.

Het laatste kwartier was van beide kanten niet hoogstaand en werden er weinig uitgespeelde kansen gecreëerd. Dit zorgde ervoor dat er een ruststand van 1 – 0 op het scorebord stond.

Na enkele tactische aanpassingen in de rust moest Madese Boys in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Madese Boys creëerde in deze 2ehelft maar één grote uitgespeelde kans. Het was Bjorn de Bruijn die met een goede actie aan de linkerkant van het veld de achterlijn haalde en de bal goed teruglegde op Robbie Kerremans die van dichtbij binnen kon schieten, maar ook dit lukte deze middag niet.

Hierna ging Madese Boys steeds meer risico’s nemen om de gelijkmaker te forceren, hierdoor kreeg Moerse Boys steeds meer ruimte en ook een aantal hele grote kansen om de wedstrijd te beslissen, maar steeds wist keeper Werner Verhoeven te redden. In de 86eminuut besliste Moerse Boys de wedstrijd. Een strak genomen corner die niet scherp genoeg verdedigd werd door Madese Boys kon eenvoudig ingekopt worden: 2 – 0.

Al met al was dit een matige wedstrijd van Madese Boys kant en gezien de gehele wedstrijd een verdiende overwinning voor Moerse Boys.

Aanstaande zondag is Madese Boys vrij. Het weekend erop op zondag 6 mei speelt Madese Boys dan opnieuw een uitwedstrijd. Ditmaal tegen opnieuw een concurrent voor de derde plaats: Beek Vooruit uit Prinsenbeek. Let op aanvangstijd: 14.00 uur !