3 - 0

Cluzona 1

Mannen, 1, 2e klasse E

15 april 2018 14:30

Madese Boys heeft zijn derde plaats op de ranglijst verstevigt door thuis met 3 – 0 te winnen van directe concurrent Cluzona uit Wouw. Een andere concurrent Voab uit Goirle kwam bij SCO in Oosterhout niet verder dan een 2 – 2 gelijkspel.

Beide ploegen begonnen goed aan deze wedstrijd, waardoor het spel snel op en neer ging en er ook meerdere kansen gecreëerd werden door beide ploegen. De eerste grote kans was voor Ruben Maas van Cluzona. Hij werd met een goede lange bal in de diepte weggestuurd, maar na een goede actie schoot hij niet met overtuiging in, waardoor Ruud van Stokkom net voor de doellijn redding kon brengen. Hierna creëerde Madese Boys een aantal grote kansen met Dennis Marijnissen, Hovsep Manukjan en Bjorn de Bruijn, maar deze werden niet benut. In de 21eminuut was het wel raak voor de Boys. Het was Bjorn de Bruijn met een goede actie aan de rechterkant van het veld. Hij passeerde zijn tegenstander en bereikte met een voorzet Hovsep Manukjan, die op zijn beurt de bal goed vrij maakte en met uiterste precisie in de rechter onderhoek raak schoot: 1 – 0.

Een aantal minuten na de openingstreffer werd Bjorn de Bruijn na een actie net buiten het strafschopgebied opgevangen door Cluzona speler Marcel van der Sloot, die hiervoor zijn tweede gele kaart kreeg en dus met een rode kaart het veld moest verlaten. Net daarvoor had Van der Sloot een gele kaart gekregen voor een harde tackle op Madese Boys spits Hovsep Manukjan. De vrije trap die volgde op de overtreding bij de tweede gele kaart van Van der Sloot werd schitterend binnengeschoten door Bjorn de Bruijn, wat ervoor zorgde dat Madese Boys kon gaan rusten met een comfortabele 2 – 0 voorsprong.

Na de rust kwam Madese Boys opnieuw goed uit de startblokken. Het kreeg in de eerste 10 minuten van de tweede helft al meerdere kansen om de wedstrijd te beslissen, maar lieten dit na.

Hierna kreeg Ruben Maas van Cluzona een grote kans op de 1 – 2, maar hij schoot oog-in-oog met keeper Werner Verhoeven hoog over. Halverwege de tweede helft besliste Madese Boys alsnog de wedstrijd. Na een goed opgezette aanval via de rechterkant van het veld kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Hovsep Manukjan en hij kon met zijn tweede van de middag de wedstrijd beslissen: 3 – 0. Cluzona kreeg verder geen grote kansen meer in deze wedstrijd. Madese Boys kreeg daarentegen nog volop kansen, maar was niet nauwkeurig en scherp genoeg in het uitspelen en afronden hiervan. Dit blijft een aandachtspunt voor de komende wedstrijden. Al met al een zeer belangrijke overwinning, waardoor Madese Boys met veel vertrouwen richting de komende wedstrijden toe kan werken.

Aankomende week staan er twee competitiewedstrijden op het programma. De Boys moeten deze week twee keer afreizen naar Zundert. Eerst aanstaande donderdag voor de wedstrijd tegen Zundert, aanvang: 20.00 uur en dan aanstaande zondag voor de wedstrijd tegen koploper Moerse Boys, aanvang: 14.30 uur.

Wij hopen bij beide wedstrijden weer op vele toeschouwers uit made om de Boys te ondersteunen.