2 - 2

Zeelandia Middelburg 1 (zon)

Mannen, 1, 2e klasse E

25 maart 2018 14:30

Madese Boys heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Zeelandia Middelburg. De bezoekers konden in de 2e helft een 2 – 0 achterstand rechtzetten, waardoor er na 90 minuten een eindstand van 2 – 2 op het scorebord stond.

Zowel Madese Boys als Zeelandia Middelburg begonnen fel aan deze wedstrijd. Het spel ging snel op en neer en beide ploegen creëerde het eerste half uur enkele kansen. Bij Zeelandia Middelburg waren dit vooral kopkansen en bij Madese Boys was het één keer Dennis Marijnissen die een dieptepass van Ruud van Stokkom goed aannam en hierna de keeper goed omspeelde, maar een meegelopen verdediger kon een doelpunt voorkomen. Kort hierna was er een goede actie op de rand van het strafschopgebied door Robbie Kerremans, maar hij speelde de bal net iets te ver voor zich uit, waardoor de keeper uiteindelijk eenvoudig kon redden.

In de 34e minuut viel het eerste doelpunt van deze wedstrijd. Madese Boys kreeg aan de linkerkant van het veld ter hoogte van rand strafschopgebied een vrije trap. Deze vrije trap werd genomen door Kevin de Bok en werd van dichtbij binnengekopt door Richard Ramstijn: 1 – 0.

In de 44e minuut bijna exact dezelfde situatie als bij het eerste doelpunt. Opnieuw was het Kevin de Bok die de vrije trap nam en Richard Ramstijn verlengde dit keer de bal met het hoofd bij de eerste paal, waarna Ruud van Stokkom bij de tweede paal zorgde voor het laatste zetje: 2 – 0.

Madese Boys kwam nog wel goed uit de kleedkamer, had de eerste 10 minuten na rust controle over de wedstrijd en kreeg het een aantal keren veel ruimte om te counteren om zo de voorsprong verder uit te bouwen en zo de wedstrijd te beslissen. Maar door slordigheden en het maken van verkeerde keuzes bleef het bij 2 – 0. Na deze eerste 10 minuten ging Zeelandia Middelburg risico’s nemen en steeds aanvallender spelen. Hier had Madese Boys duidelijk veel moeite mee. Ze werden de rest van de tweede helft ver terug gedwongen en als de bal in het bezit was van Madese Boys werd deze weer snel verloren, waardoor het bijna niet onder de druk uit kon komen. Hierdoor waren tegendoelpunten niet meer te voorkomen en scoorde Zeelandia Middelburg in de 65e minuut de aansluitingstreffer: 2 – 1 en in de 88e minuut maakte ze na een mooi opgezette aanval en een goede afwerking de gelijkmaker: 2 – 2.

Gezien de gehele wedstrijd is dit een terecht gelijkspel en behoud Madese Boys de derde plaats op de ranglijst.

Aanstaande zondag op eerste paasdag staat de uitwedstrijd tegen Kruisland op het programma. Aanvang: 14.30 uur. Wij hopen ondanks het paasfeest weer op vele toeschouwers uit Made om de Boys te kunnen ondersteunen.