6 - 1

Unitas'30 1

Mannen, 1, 2e klasse E

11 maart 2018 14:30

Madese Boys heeft opnieuw een competitiewedstrijd winnend afgesloten. Het boekte afgelopen zondag een ruime 6 – 1 overwinning op Unitas ’30 uit Etten-Leur.

Madese Boys begon niet scherp genoeg aan de wedstrijd, waardoor het na 4 minuten al op een achterstand kwam. Het was een vrije trap van grote afstand aan de linkerkant van het veld die door een Unitas ’30 speler rechtsreeks op doel werd geschoten en gemist werd door de Madese Boys verdedigers en de keeper, waardoor de bal in de rechter onderhoek verdween: 0 - 1.

Na deze tegenslag kwam Madese Boys beter in de wedstrijd. Het spel aan de bal werd beter en er werden meer duels gewonnen, waardoor er constant druk was op de verdediging van Unitas ’30. Er werden in deze fase veel kansen gecreëerd en in de 22e minuut was het voor de eerste keer raak. Het was Bjorn de Bruijn met een voorzet vanaf links die via de keeper van Unitas ’30 op het hoofd van Richard Ramstijn terecht kwam. Zijn kopbal werd op de doellijn gered en via Ruud van Stokkom en een tegenstander kwam de bal bij Hovsep Manukjan die van dichtbij binnenschoot: 1 – 1. Hierna kreeg Unitas ’30 nog een grote kans, maar het was Werner Verhoeven die uitstekend redde.

In de 30e minuut was het opnieuw raak voor Madese Boys. Een goede dieptepass van Ruud van Stokkom op Bjorn de Bruijn die vrije doortocht had naar het doel van Unitas ’30. Hij bleef rustig in het 1 tegen 1 duel met de keeper en schoot de bal beheerst langs de keeper in de linker onderhoek.

In het resterende kwartier van de eerste helft kreeg Madese Boys nog enkele goede kansen, maar wist deze niet te benutten, waardoor er een 2 – 1 ruststand op het scorebord stond.

De gehele tweede helft had Madese Boys het overwicht en Unitas ’30 wist weinig tot geen kansen te creëren. In 8 minuten tijd scoorde Madese Boys 4 keer waardoor het snel uitliep naar een comfortabele 6 – 1 voorsprong.

In de 55e minuut speelde Kevin de Bok met een goede breedtepass Bjorn de Bruijn aan, die maakte een goede actie binnendoor bij zijn directe tegenstander en schoot de bal beheerst langs de keeper in de verre hoek:

3 – 1. In de 57e minuut werd Robbie Kerremans in de diepte weggestuurd, hij probeerde de keeper te passeren en werd daarbij ten val gebracht. Er volgde een strafschop en deze werd benut door Bjorn de Bruijn die daarmee zijn derde doelpunt in deze wedstrijd maakte: 4 - 1.

In de 60e minuut was het opnieuw een goede actie van Bjorn de Bruijn aan de linkerkant van het veld, waarna hij met een goede voorzet Hovsep Manukjan vrij voor de keeper zette en die kon zo zijn tweede van de middag maken: 5 – 1. In de 63e minuut viel het laatste doelpunt van deze wedstrijd. Hovsep Manukjan maakte ook zijn derde doelpunt uit een corner van Kevin de Bok: 6 – 1.

Door deze overtuigende overwinning is Madese Boys geklommen naar de derde plaats op de ranglijst.

Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen Zundert op het programma. Aanvang: 14.30 uur.

Wij hopen weer op vele toeschouwers uit Made om de Boys te kunnen ondersteunen.