1 - 3

Madese Boys 1 (zon)

Mannen, 1, 2e klasse E

4 februari 2018 14:30

Madese Boys won afgelopen zondag op overtuigende wijze met 1 -3 van Rijen, waarmee het gat tussen Madese Boys en Rijen nu 9 punten bedraagt.

Madese Boys begon zoals de laatste wedstrijden ook scherp aan deze wedstrijd. Al in de 5e minuut was er een grote kans voor de Boys. Het was Bjorn de Bruijn die met een goede actie aan de rechterkant van het veld de achterlijn haalde en de bal panklaar legde voor Hovsep Manukjan, die op zijn beurt te zacht inschoot waardoor de keeper van Rijen eenvoudig kon redden.

In de 8e minuut koos Ruud van Stokkom voor een lange bal richting Dennis Marijnissen. Door het mistasten van de Rijen verdediger kon Dennis alleen af op het doel van Rijen. Hij besloot de bal af te leggen op de goed meegelopen Hovsep Manukjan. Die kon ditmaal helemaal niet afwerken, omdat hij werd gevloerd in het strafschopgebied. De penalty die daarop volgde werd met de volle overtuiging ingeschoten door Dennis Marijnissen: 0 -1.

In de 34e minuut kwam Madese Boys op 0 – 2. Het was Hovsep Manukjan die onbewust op schitterende wijze uit een voorzet wist te scoren. In de resterende minuten van de 1e helft kreeg Madese Boys meerdere kansen om de wedstrijd al voor de rust op slot te gooien, maar dit lieten ze na.

Rijen kwam de gehele eerste helft niet verder dan een aantal afstandsschoten vanuit de 2e lijn, maar Werner Verhoeven kon zonder al teveel moeite zijn doel schoon houden.

Na de rust was het opnieuw Madese Boys dat het scherpste uit de kleedkamer kwam. In de 54e minuut was het opnieuw raak. Robbie Kerremans kwam door aan de linkerkant van het veld en legde de bal met uiterste precisie in de voeten van Hovsep Manukjan, die ditmaal van dichtbij overtuigend inschoot en zo zijn tweede doelpunt van de middag maakte: 0 – 3.

Gedurende de tweede helft waren er nog vele momenten waarop Madese Boys toe had kunnen slaan om de voorsprong te vergroten, maar vaak waren we te slordig waardoor het bij 3 doelpunten bleef. In de 90e minuut het enige smetje op de deze wedstrijd. Rijen wist namelijk nog te scoren en zo stond de eindstand: 1 – 3 op het scorebord.

Al met al een dik verdiende overwinning waarmee er ook een gaatje geslagen is naar de onderste drie ploegen. Verder geeft deze overwinning veel vertrouwen voor de komende competitie- en bekerwedstrijden.

Nu ligt de competitie wederom een weekje stil, dit in verband met carnaval. Het weekend na carnaval op zondag 18-02-2018 speelt Madese Boys wederom een uitwedstrijd, ditmaal tegen Uno Animo uit Loon op Zand. Aanvang: 14.30 uur.

Wij hopen weer op vele toeschouwers uit Made om de Boys te ondersteunen !