Madese Boys pakt punt in eerste competitiewedstrijd na de winterstop in Wouw tegen Cluzona

Cluzona 1

1 - 1

Mannen, 1, 2e klasse E

28 januari 2018 14:30

Madese Boys pakte afgelopen zondag een dik verdiend punt in de uitwedstrijd tegen Cluzona. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1 -1 gelijkspel.

Madese Boys begon de wedstrijd goed en creëerde gedurende de eerste heft meerdere kansen, de eerste echt grote kans was rond de 35e minuut voor Dennis Marijnissen, die op aangeven van Bjorn de Bruijn goed inschoot, maar de keeper van Cluzona voorkwam een doelpunt met zijn voet. Kort daarna was er opnieuw een grote kans, ditmaal voor Ruud van Stokkom. Hij probeerde de bal bij de tweede paal ineens uit de lucht op doel te schieten, maar raakte de bal verkeerd, waardoor de bal uiteindelijk niet richting het doel van Cluzona ging.

Cluzona creëerde in de 43e minuut hun eerste grote kans. Hun spits nam de bal aan, draaide goed weg bij de Madese Boys- verdediger om vervolgens uit te kunnen halen. Gelukkig voor Madese Boys bracht de paal redding en kon Ian Meeus in tweede instantie wegwerken.

In de minuut daarna kwam Madese Boys op een verdiende 0 – 1 voorsprong. Dennis Maijnssen won zijn duel op het middenveld, waarna de bal bij Hovsep Manukjan terecht kwam. Die draaide goed weg bij zijn directe tegenstander en kon zo Bjorn de Bruijn in de diepte wegsturen. Die zocht de kortste weg naar het doel en rondde beheerst af. Dit zorgde voor de ruststand van 0 -1.

De tweede helft werd Madese Boys verder achteruit gedwongen en wist het niet zoveel uitgespeelde kansen meer te creëren. In de 54e minuut werd Cluzona gevaarlijk uit een vrije trap, maar de kopbal werd uiteindelijk net over het doel getikt door Wener Verhoeven.

In de 68e minuut was het wel raak voor Cluzona. Madese Boys verdedigde niet scherp genoeg, waardoor de rechter middenvelder van Cluzona vrije doortocht had richting het strafschopgebied van Madese Boys. Uiteindelijk schoot hij de bal verwoestend buiten het bereik van de Madese Boys keeper in de rechter bovenhoek. Hierna kregen zowel Madese Boys als Cluzona nog enkele kansen: Madese Boys werd met Richard Ramstijn nog gevaarlijk uit een corner, maar hij kopte de bal net over. Cluzona werd met Ruben Maas nog een keer gevaarlijk, maar hij schoot de bal hoog over. Dus eindigde de wedstrijd in een gelijkspel: 1 – 1.

Een resultaat waar beide ploegen mee konden leven.

Na de wedstrijd werd er door de heer Achterberg en de beide aanvoerders geloot voor de 5e ronde van het bekertoernooi. Madese Boys speelt deze 5e ronde een thuiswedstrijd tegen Bladella, dat uitkomt in de 3e klasse zondag. Deze wedstrijd gaat gespeeld worden op dinsdagavond 20- februari- 2018, aanvangstijd: 20.00 uur.

Meer informatie over de bekerloting, klik hier.