1 - 3

Sarto 1 (zon)

Mannen, 1, 2e klasse E

17 december 2017 14:15

Afgelopen zondag 17 december speelde Madese Boys 1 thuis tegen Sarto 1. Op een moeilijk bespeelbaar veld werd het een gelijk opgaande wedstrijd. Sarto was op de bepalende momenten scherper in het verdedigende werk en het benutten van de kansen. Uiteindelijk trok Sarto aan het langste eind; 1 – 3.

Madese Boys begon opnieuw goed aan deze wedstrijd. Het spel ging op en neer in de eerste 20 minuten, maar beide ploegen creëerde geen grote kansen. In de 24e minuut werd Maikel Walravens goed in de diepte weggestuurd aan de rechterkant van het veld. Hij besloot de bal ineens voor het doel te leggen om zo Merijn Martens in scoringspositie te krijgen, maar de Sarto- verdediger zat er goed tussen om de bal weg te werken.

In de 28e minuut kreeg Sarto een vrije trap aan de rechterkant van het veld. De bal werd laag in de zestien gebracht en gemist door meerdere spelers waarna hij terecht kwam bij de tweede paal. Hier werd het scherpst op gereageerd door een Sarto- aanvaller die zo de 0 – 1 binnen tikte.

In de 39e minuut was het opnieuw Sarto dat scoorde, de bal werd vanaf de linkse kant voorgegeven en door het zwakke verdedigen van de Madese Boys- defensie kon de Sarto- aanvaller de 0 – 2 binnen schieten. In het restant van de 1e helft waren er geen opvallende momenten meer, waardoor de ploegen met een 0 – 2 ruststand de kleedkamers opzochten.

In de 2e helft had Madese Boys het betere van het spel. In de 50e minuut was het Hovsep Manukjan die in de diepte weggestuurd werd door een goede dieptepass van Jip van der Plas. Hij kon alleen af op de keeper, maar door de slechte aanname en het slecht meenemen van de bal lukte het de Sarto- verdedigers alsnog om een doelpunt te voorkomen. Kort hierna haalde Bjorn de Bruijn met een goede actie de achterlijn, maar de voorzet kwam bij een Sarto- verdediger terecht.

In de 55e minuut was het Madese Boys zelf dat Sarto een handje hielp. Dennis Marijnissen wilde de bal terugspelen op één van de verdedigers, maar zag daarbij een aanvaller van Sarto over het hoofd, die op zijn beurt alleen af kon gaan op het op doel van Madese Boys. Hij faalde niet en bracht op overtuigende wijze de

0 – 3 op het scorebord. Hierna bleef Madese Boys voor zover als mogelijk via combinatiespel zoeken naar een doelpunt. In de 77e minuut werd Merijn Martens door de keeper van Sarto onderuit gehaald en volgde er een strafschop voor Madese Boys. Deze werd op overtuigende wijze binnengeschoten door Dennis Marijnissen:

1 – 3. In de 83e minuut kreeg de keeper van Sarto zijn tweede gele kaart voor tijdrekken en moest Sarto met 10 man verder. Hierna creerde de Boys nog enkele kansjes voor de aansluitingstreffer, maar deze werden niet benut, waardoor de 1 – 3 eindstand een feit was.

Dit was de laatste competitiewedstrijd van dit jaar en nu volgt de winterstop.

Op zondag 28 januari 2018 wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Cluzona uit Wouw, aanvang: 14.30 uur. Wij willen alle supporters bedanken voor de steun in het afgelopen jaar. Wij wensen iedereen prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar en hopen iedereen weer te mogen verwelkomen in het nieuwe jaar.