3 - 0

SC Kruisland 1 (zon)

Mannen, 1, 2e klasse E

19 november 2017 14:30

Voorafgaand aan de competitie werd Kruisland bestempeld als één van de titelkandidaten in de tweede klasse E. Echter, na 7 duels bevindt de ploeg zich op de laatste plaats met slechts 2 punten en jagen zij wekelijks op de eerste overwinning. Ook vandaag wilde zij de ommekeer bewerkstelligen, maar stuitte zij op een strijdend Madese Boys. Het balbezit was voor Kruisland, de punten bleven in Made: 3 – 0.

In de 14e minuut kreeg Madese Boys een vrije trap op ongeveer 25 meter afstand van het doel van Kruisland. Je zou zeggen dit is te ver om direct op doel te schieten, maar niets was minder waar. Kevin de Bok legde de bal breed op Dennis Marijnissen, die de bal met uiterste precisie in de linker onderhoek schoot: 1 – 0. Verder kwam Madese Boys de eerste helft niet tot uitgespeelde kansen en werd het ver terug gedwongen op de eigen helft. In de counter had Madese Boys meer gebruik kunnen en moeten maken van de ruimtes die het kreeg, maar het was onnauwkeurig in de passing, waardoor het nauwelijks onder de druk van Kruisland uit kon voetballen. Bij Kruisland was het goede positiespel vooral tot aan het 16- metergebied van Madese Boys en kreeg tot aan de 44e minuut, buiten een aantal schoten vanuit de 2e lijn, geen noemenswaardige kansen. In deze 44e minuut wel een grote kans op de gelijkmaker: een aanvaller van Kruisland was ontglipt aan de aandacht van Jip van der Plas en kwam oog in oog met doelman Werner Verhoeven. Gelukkig voor Madese Boys was de inzet te slap, waardoor Werner eenvoudig op de been bleef. Ruststand: 1 – 0.

Ook in de tweede helft had Kruisland een veldoverwicht, maar werden de bezoekers zelden gevaarlijk. Door wat aanpassingen in de formatie/ speelwijze had Madese Boys in de tweede helft meer grip op het spel van Kruisland en kon het beter onder de druk uit voetballen. Hierdoor kon Madese Boys de wedstrijd in een paar minuten tijd beslissen. In de 74e minuut was het Bjorn de Bruijn die doorkwam en met links uithaalde, waarbij de keeper van Kruisland de bal niet goed verwerkte en de bal voor de voeten van Hovsep Manukjan kwam, die de 2 – 0 op het scorebord bracht. In de 76e minuut was het de mooiste aanval in de wedstrijd die zorgde voor de beslissing: Jip van der Plas stuurde de op het juiste moment diepgaande Dennis Marijnissen weg, die vervolgens Bjorn de Bruijn bereikte. Bjorn wist met een goede voorzet Hovsep te vinden, die beheerst binnenschoot en zo de wedstrijd besliste. Diezelfde Hovsep kreeg nog een grote kans op de 4 – 0, maar hij kopte de bal tegen de buitenkant van de paal.

Pas net voor tijd, toen de wedstrijd al beslist was, kreeg Kruisland nog een grote kans, waarbij Werner wederom bekwaam redde en zijn doel schoon hield. Wederom een prima teamprestatie van Madese Boys 1 !

Komend weekend reizen de Boys af naar Goirle om daar te spelen tegen VOAB. Aanvang wedstrijd: 14.30 uur. Wij hopen opnieuw op vele toeschouwers uit Made!