Mannen, 1, 2e klasse E

5 november 2017 14:30

Afgelopen zondag speelde Madese Boys 1 uit tegen Unitas ’30 in Etten-Leur.

Met een terecht gelijkspel eindigde de wedstrijd met 0-0.

Na de voorbespreking reisde de Madese Boys- selectie rond kwart voor één met de bus af naar Etten- Leur om daar de competitiewedstrijd te gaan spelen tegen Unitas ’30. De omstandigheden waren door de regen en het matige kunstgrasveld niet ideaal te noemen. Het werd een vermakelijke wedstrijd met kansen op de winst voor beide ploegen.

Madese Boys begon deze uitwedstrijd opnieuw sterk. Al in de eerste 10 minuten van de wedstrijd kreeg Madese Boys twee grote kansen. Eerst was het Dennis Marijnissen die van dichtbij bij de eerste paal naast schoot. Twee minuten later was het Bjorn de Bruijn die goed doorkwam aan de linkerkant van het veld, maar de bal net niet bij een medespeler kreeg voor het doel van Unitas ’30. Na 20 minuten werd Unitas ’30 voor de eerste keer gevaarlijk. Een middenvelder van Unitas ’30 haalde verwoestend uit vanaf de rand van het strafschopgebied, maar gelukkig bracht de lat redding voor Madese Boys. Madese Boys werd in de 33e minuut nog een keer gevaarlijk vanuit een verre ingooi van Bjorn de Bruijn was het onze spits Merijn Martens die wist in te tikken met een snelle voetbeweging, maar de bal werd door een verdediger van Unitas ’30 van de lijn gehaald. Unitas ’30 kreeg ook nog enkele kansen in het restant van de eerste helft, vooral via een aantal afstandsschoten vanuit de tweede lijn. Ondanks de kansen voor beide ploegen en door het goede keeperswerk aan beide kanten stond er een 0 – 0 ruststand op het scorebord.

De eerste 10 minuten van de tweede helft was Unitas ’30 de bovenliggende partij, maar dit resulteerde niet in grote kansen. In de 56e minuut kreeg Unitas ’30 een makkelijk gegeven vrije trap en deze werd hard op de lat geschoten. In de 58e minuut kwam Bjorn de Bruijn opnieuw goed door aan de linkse kant van het veld en gaf een lage voorzet, waarna de bal door een verdediger van Unitas’30 in de handen terecht kwam van de keeper.

In deze fase had Madese Boys weer meer controle over de wedstrijd en creëerde het nog enkele kleine kansen. De scheidsrechter gaf een kwartier voor tijd nog een vrije trap aan Madese Boys in het strafschopgebied van Unitas ’30 voor een terugspeelbal, maar deze werd niet benut door de Boys.

In de 85e minuut kreeg Unitas’30 nog een grote kans, maar de bal werd vakkundig door Madese Boys van de lijn gehaald.

Uiteindelijk een terecht gelijkspel gezien de kansenverhoudingen en het vertoonde spel door beide ploegen !

ZONDAG 12 NOVEMBER: BEKERWEDSTRIJD VV Oosterhout – MADESE BOYS

Aankomend weekend geen competitievoetbal, maar een wedstrijd in de knock- out fase van de bekercompetitie. Dit is de uitwedstrijd tegen v.v. Oosterhout, aanvang: 14.30 uur.

Wij hopen weer op vele toeschouwers uit Made om de Boys aan te moedigen tijdens deze bekerwedstrijd!