1 - 1

Zundert 1

Mannen, 1, 2e klasse E

29 oktober 2017 14:30

Afgelopen zondag speelde Madese Boys 1 thuis tegen Zundert 1. Gezien de stand was dit een echte topper in de tweede klasse E. Het werd geen hoogstaande wedstrijd, maar wel een spannende, zoals vaak bij een topper. Gezien de gehele wedstrijd moet Madese Boys 1 tevreden zijn met een 1 – 1 eindstand.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en probeerde vanuit een goede organisatie kansen te creëren. Het was een gelijk opgaande eerste helft waarin beide ploegen één goede kans kregen. In de 37e minuut was het een aanvaller van Zundert 1 die de bal in het strafschopgebied van Madese Boys 1 goed vrij maakte en de bal hard naast schoot. In de 42e minuut was er een goede loopactie in de diepte van Merijn Martens, die de bal uiteindelijk goed vrij maakte in het strafschopgebied van Zundert 1, maar ook hij schoot de bal hard over. Dit zorgde voor een ruststand van 0 – 0.

Madese Boys was voornemens om de tweede helft meer druk te zetten op Zundert om zo meer balbezit af te dwingen en van daaruit meer kansen te creëren. Dit lukte echter niet en Madese Boys werd in het begin van de tweede helft steeds verder terug gedwongen op de eigen helft. In de 61e minuut kwam een speler van Zundert langs vier Madese Boys spelers en werd uiteindelijk door een overtreding van Ruud van Stokkom in het strafschopgebied gestopt. Er volgde direct een fluitsignaal van de scheidrechter en de penalty voor Zundert was een feit. Deze werd overtuigend ingeschoten door Zundert en zo kwamen de bezoekers op een 0 – 1 voorsprong.

In deze fase waren de Boys erg slordig in balbezit, maar hier wist Zundert gelukkig niet van te profiteren. Madese Boys en Zundert wisten ook de tweede helft weinig kansen te creëren. In de 88e minuut was het Remko Martens met een goede actie aan de rechterkant van het veld waarbij hij uiteindelijk de bal voorgaf met zijn linkerbeen en was het Hovsep Manukjan die beheerst afrondde.

Zo kwam de 1 – 1 eindstand op het scorebord. Gezien de gehele wedstrijd moesten we tevreden zijn met een punt.

Positief in deze wedstrijd was de goede organisatie, waardoor er wederom weinig kansen werden weggegeven. In balbezit moet het de volgende wedstrijd zeker beter.

ZONDAG 5 NOVEMBER: UNITAS'30 1 - MADESE BOYS 1

Aankomende zondag staat de uitwedstrijd tegen Unitas ’30 uit Etten- Leur op het programma. Gelukkig weer wat dichterbij dan de vorige twee uitwedstrijden, hopelijk zorgt dit weer voor vele toeschouwers uit Made. De wedstrijd begint om 14.30 uur.