Madese Boys 1 wint overtuigend van MOC’ 17-1 uit Bergen op Zoom

MOC'17 1

1 - 2

Mannen, 1, 2e klasse E

15 oktober 2017 14:30

Met prachtig weer, veel toeschouwers uit Made en een slecht kunstgrasveld werd er om 14.30 uur afgetrapt in Bergen op Zoom. Madese Boys startte deze wedstrijd opnieuw sterk en overtuigend.

Al in de 7e minuut werd de score geopend door Madese Boys. Een goed genomen corner door Kevin de Bok werd hard binnengekopt door Dennis Marijnissen. Madese Boys was de gehele eerste helft de betere en creëerde met het goede spel vele kansen. Dit resulteerde in de 37e minuut tot de 0 – 2. Hovsep Manukjan schoot in eerste instantie de bal op de paal en daarna de rebound beheerst binnen. MOC’17 zette hier de eerste helft weinig tegenover. Ze kregen nog één kans net voor de rust, maar dat schot werd goed gepakt door de keeper Werner Verhoeven.

Zoals verwacht in de tweede een feller MOC’17. Tot aan de 70e minuut werd er weinig weggegeven door Madese Boys. In de 56e minuut was het een goede actie van Bjorn de Bruijn aan de linkerkant van het veld gevolgd door een goede voorzet, maar Hovsep Manukjan kon niet doeltreffend afronden. Madese Boys kreeg vervolgens nog meerdere kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar dit lukte niet, waardoor MOC’17 in de wedstrijd bleef. In de 71e minuut moest Madese Boys met 10 man verder na een onterechte rode kaart voor Quinten v/d Kieboom. De uitleg van de scheidsrechter was natrappen, maar dit was naar ons inziens zeker niet het geval. Hierdoor werd Madese Boys verder terug gedwongen op eigen helft en scoorde MOC’17 in de 79e minuut de aansluitingstreffer: 1 – 2. In de laatste 10 minuten van de officiële speeltijd en de 8 minuten blessuretijd probeerde MOC’17 met lange ballen richting het strafschopgebied van Madese Boys gelijk te maken, maar Madese Boys trok de overwinning over de streep.

Al met al een zeer terechte overwinning met vooral in de eerste heft goed voetbal, wat vertrouwen geeft richting de komende competitiewedstrijden.

ZONDAG 22 OKTOBER: ZEELANDIA MIDDELBURG 1 - MADESE BOYS 1

Aankomende zondag reizen de Boys af naar Middelburg om daar de volgende uitwedstrijd te spelen tegen Zeelandia Middelburg. Ondanks de afstand hopen we op vele supporters uit Made.