1 - 0

Madese Boys 1 (zon)

Mannen, 1, 2e klasse E

1 oktober 2017 14:30

Afgelopen zondag 1 oktober speelde Madese Boys 1 uit tegen SCO. Madese Boys kreeg één kans, maar in de 41e minuut kwam SCO op voorsprong. Alleen in het laatste kwartier waren er een aantal grote kansen voor de Boys.

SCO liet de gehele wedstrijd het initiatief aan Madese Boys en zakte zelf steeds in tot op de eigen helft. Madese Boys hanteerde in de 1e helft een te laag baltempo en was erg slordig in balbezit, waardoor ze het goed georganiseerde SCO niet uit elkaar gespeeld kregen en er dus ook nauwelijks kansen gecreëerd werden.

Madese Boys kreeg één kans, waarbij Bjorn de Bruijn goed de achterlijn haalde en de bal voor gaf op Merijn Martens, die net niet goed in kon schieten. Verder kwamen de Boys alleen maar tot een aantal afstandsschoten in de 1e helft . In de 41e minuut kwam SCO op voorsprong. Madese Boys was opnieuw slordig in de opbouw, een verkeerde inspeelpass werd onderschept door een SCO- speler, die direct de linksbuiten in de diepte wegstuurde en hij rondde beheerst af 1 op 1 met de keeper.

Zo stond er een 1 – 0 ruststand op het scorebord.

In de tweede helft bleef het spelbeeld grotendeels hetzelfde. Madese Boys veruit het meeste balbezit, maar het bleef moeite hebben met het creëren van uitgespeelde kansen. Alleen in het laatste kwartier waren er een aantal grote kansen voor de Boys: een kopbal van Hovsep die over ging, een kopbal van Dennis die net naast ging en een goede schietkans voor Bjorn de Bruijn. Daarnaast nog een te slappe inzet van Hovsep met de rebound via Rick die de lat schampte.

Doordat Madese Boys steeds nadrukkelijker op zoek ging naar de gelijkmaker, werden er ook meer ruimtes weggegeven. Dit resulteerde slechts in één grote kans voor een SCO- aanvaller, maar die stuitte op de Madese Boys goalie. Er werd dus niet meer gescoord in de 2e helft, waardoor de derby tegen SCO met 1 – 0 werd verloren.

ZONDAG 8 OKTOBER: MADESE BOYS - BEEK VOORUIT MET HULDIGING RICHARD RAMSTIJN
Aankomende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Beek Vooruit op het programma. De aftrap is om 14.30 uur. Vooraf aan deze wedstrijd zal onze aanvoerder Richard Ramstijn gehuldigd worden voor de 250 officiële wedstrijden die hij voor Madese Boys gespeeld heeft. Deze huldiging zal om 14.15 uur voor de wedstrijd plaatsvinden.

Wij hopen deze middag op een grote opkomst van onze supporters voor deze huldiging en de daarop volgende competitiewedstrijd !