Madese Boys 1 begint de competitie met een gelijkspel tegen Rijen 1

1 - 1

Rijen 1 (zon)

Mannen, 1, 2e klasse E

24 september 2017 14:30

Afgelopen zondag 24 september speelde Madese Boys 1 thuis tegen Rijen 1. Rijen was voor rust aan de bal de meerdere over Madese Boys, maar op basis van strijd en wilskracht wisten onze Boys een punt uit het vuur te slepen.

Rijen startte beter aan deze wedstrijd dan Madese Boys en al in de 13e minuut werd het 0 - 1 voor de bezoekers. Een voorzet vanaf rechts werd schitterend afgemaakt door Rutger v/d Heuvel, die in de 30e minuut vervangen moest worden in verband met een knieblessure.

Madese Boys wist in de eerste helft weinig kansen te creëren, met uitzondering van een actie van Björn de Bruijn, die zijn uiteindelijke schot door de keeper van Rijen gepareerd zag worden tot een corner. Verder was het spel in balbezit gedurende de gehele eerste helft erg slordig, waardoor er heel veel omgeschakeld moest worden, wat Madese Boys veel kracht kostte.

2DE HELFT FELLER EN SCHERPER

In de 2e helft zagen we een feller en scherper Madese Boys dat op zoek ging naar de gelijkmaker. In de beginfase van de 2e helft was er een duel tussen Richard Ramstijn en een Rijense speler, waarbij ze met de hoofden tegen elkaar aanbotsten. Beide spelers moesten helaas gewisseld worden met een pittige hoofdwond. Bij Madese Boys 1 kwam Merijn Martens in het veld, die sterk speelde de rest van de wedstrijd. Om de gelijkmaker te forceren kwamen aan Madese Boys kant: Rick de Bruijn voor Hovsep Manukjan en Remko Martens voor Jip van der Plas in het veld. Beide ploegen creëerde geen grote kansen meer, met uitzondering van een aantal voorzetten vanaf de linkerzijde. In de 89e minuut werd de bal door Björn de Bruijn uit een vrije trap hoog voor het doel gebracht, waarbij Dennis Marijnissen de bal teruglegde na een duel met de keeper en een verdediger van Rijen en Koen van der Pluijm attent reageerde en zijn hoofd ertegen aanzette: 1-1. Protesten van de kant van Rijen voor het aanvallen van de keeper werden terecht door de arbiter weggewuifd, omdat hij juist gehinderd werd door een eigen speler en niet door Dennis Marijnissen. Gezien de gehele wedstrijd is het 1-1 gelijkspel een terechte uitslag.

ZONDAG 1 OKTOBER: MADESE BOYS 1 TEGEN SCO 1 IN OOSTERHOUT

Aanstaande zondag 1 oktober staat de eerste uitwedstrijd van de competitie op het programma. De derby tegen SCO in Oosterhout begint om 14.30 uur en de Boys hopen daarbij gesteund te worden door vele supporters!