5 - 2

GRC-14 1

Mannen, 1, Groep 1 57

16 september 2017 17:00

Afgelopen zaterdag 16 september heeft Madese Boys 1 de laatste wedstrijd in de poulefase voor de beker op overtuigende wijze gewonnen van  eersteklasser GRC '14 en plaatst zich voor het knock-out toernooi.

De Boys begonnen scherp aan de wedstrijd en wilde duidelijk iets rechtzetten t.o.v. de onnodige nederlaag van vorige week in en tegen Woudrichem. Al in de eerste minuten kwam MB1 al gevaarlijk opzetten over de linkerzijde, maar de eindpass ontbrak of de bezetting voor de goal was onvoldoende.

In de 12e minuut was het wel raak. Waar Hovsep rond middellijn grof onderuit werd gehaald, en iedereen dacht aan een overtreding, paste de scheidsrechter de voordeelregel goed toe en op een pass van Dennis rondde Bjorn koelbloedig af. In de 22e minuut deed Bjorn dit nogmaals, nu op aangeven van Hovsep.

Op slag van rust stormde Wouter op over de rechterkant en bediende Hovsep op maat, die tegendraads binnen kopte: 3-0.

Ook na rust startte MB goed en had de 4-0 op het scorebord moeten staan. Bjorn kon deze mogelijkheid helaas niet benutten. Aan de andere kant maakte GRC uit een scrimmage in de 64e minuut de 1 – 3. Zes minuten later maakte Bjorn op aangeven van Merijn aan het laatste restje hoop van GRC een einde 4-1. Toen Bjorn in de 74e minuut op links doorkwam was Dennis er als de kippen bij om met 'de teut' overtuigend af te ronden: 5-1. In de 90e minuut deed GRC nog wat terug, wat de eindstand bepaalde op 5-2, waarmee beide ploegen zijn geplaatst voor de volgende ronde.

Volgende week start MB1 met een thuiswedstrijd tegen Rijen en hoopt daarbij op een grote opkomst van het Madese publiek!