Onnodig verlies Madese Boys in 2e bekerwedstrijd tegen Woudrichem

Woudrichem 1

3 - 2

Mannen, 1, Groep 1 57

9 september 2017 17:00

Madese Boys 1 reisde afgelopen zaterdagmiddag met een bijna geheel fitte selectie af naar Woudrichem voor de 2e bekerwedstrijd van dit seizoen.

Net als de week ervoor begon Madese Boys 1 sterk aan de wedstrijd. Al in de beginfase creëerde het een aantal goede kansen, maar deze werden niet benut. In de 29e minuut een goede combinatie tussen Björn de Bruijn en Dennis Marijnissen aan de linkerkant van het veld, waarbij Björn de Bruijn in de diepte werd weggestuurd en met een goede voorzet Merijn Martens bereikte, die de bal bij de eerste paal overtuigend binnen schoot en Madese Boys 1 op een verdiende 0 – 1 voorsprong bracht. In de minuten daarna kreeg Madese Boys 1 nog enkele grote kansen, waaronder een schot op de paal van Dennis Marijnissen, maar waren de Boys niet scherp genoeg in de afronding.

In de 43e minuut was het een corner voor Madese Boys 1, waarbij er uiteindelijk balverlies werd geleden op de rand van het strafschopgebied en Woudrichem door een goed uitgevoerde counter kon scoren, waardoor de ruststand 1 – 1 was.

In de tweede helft was Madese Boys 1 geen schim meer van het Madese Boys wat we in de eerste helft gezien hadden. Woudrichem kreeg in de eerste 5 minuten van de tweede helft al twee corners, maar werd hieruit niet gevaarlijk. In de 50e minuut moest Melvin van Dalen gewisseld worden in verband met een kuitblessure, hij werd vervangen door Joep Vermeulen. In de 55e minuut werd Björn de Bruijn na een goede actie gevloerd in het strafschopgebied door een Woudrichem- verdediger. De scheidsrechter beoordeelde dit als een overtreding en dus volgde er een strafschop. Deze werd overtuigend binnen geschoten door Dennis Marijnissen en zo pakte Madese Boys 1 opnieuw de leiding in de wedstrijd: 1 – 2. Door een fout in de opbouw bij Madese Boys 1 kon een Woudrichem aanvaller eenvoudig gelijk maken in de 66e minuut: 2 - 2. Hierna volgde er nog twee wissels bij Madese Boys 1. In de 68e minuut kwam Ruud van Stokkom binnen de lijnen voor de licht geblesseerde Richard Ramstijn en viel Jip van der Plas in voor de eveneens licht geblesseerde Dennis Marijnissen. Uiteindelijk werd deze wedstrijd ook nog verloren door Madese Boys 1, omdat er bij een vrije trap van Woudrichem niet scherp genoeg verdedigd werd in het strafschopgebied door Madese Boys, hierdoor kon een speler van Woudrichem scoren en stond de eindstand: 3 – 2 op het scorebord.

Mede door het niet benutten van de vele kansen die in de eerste helft wel werden gecreëerd en het veel scherpere/ fellere Woudrichem in de tweede helft, waar Madese Boys 1 te weinig tegenover zette, kwam dit onnodige verlies tot stand.

A.s. zaterdag staat de laatste bekerwedstrijd in de poulefase op het programma. Dit is een thuiswedstrijd tegen GRC14 uit Giessen dat uitkomt in de zaterdag 1e klasse. Aanvang van de wedstrijd is om 17.00 uur. Deze wedstrijd zal gewonnen moeten worden om kans te hebben om door te gaan in de bekercompetitie.