Madese Boys wint bekerwedstrijd tegen Zwaluwe 1 met 1-0

Zwaluwe 1

Mannen, 1, Groep 1 57

2 september 2017 17:00

Beumer, E.H.A.

Madese Boys 1 speelde thuis de bekerwedstrijd tegen Zwaluwe 1 op onze accommodatie. Dennis Marijnissen scoorde vanuit een vrije trap de enige treffer van deze bekerwedstrijd.

Madese Boys 1 wint 1e bekerwedstrijd van Zwaluwe 1

Na een aantal vriendschappelijke wedstrijden stond de eerste bekerwedstrijd op het programma en dit was direct een derby tegen Zwaluwe 1.

Madese Boys 1 startte goed in deze wedstrijd. Al na 8 minuten kreeg Madese Boys 1 een strafschop voor een overtreding die gemaakt werd op Björn de Bruijn. Deze strafschop werd niet benut door Dennis Marijnissen, de paal bracht redding voor Zwaluwe 1.

In de 34e minuut krijgt een speler van Zwaluwe 1 rood na een overtreding op Björn de Bruijn en moest Zwaluwe 1 dus een uur lang met 10 man spelen. Verder creëerde beide ploegen enkele kleine kansen in de eerste helft, maar werd er niet gescoord en was de ruststand 0 – 0.

In de rust werd er niet gewisseld, dus begonnen beide ploegen met dezelfde spelers aan de tweede helft. Madese Boys 1 startte de tweede helft matig: te weinig druk, slordig in de passing, enz.. In de 56e minuut was de scheidrechter van mening dat de keeper van Zwaluwe 1 de bal buiten de zestien meter uit zijn handen schoot en kreeg Madese Boys 1 een vrije trap. Dit keer was Dennis Marijnissen wel trefzeker en bracht hij met een schitterend genomen vrije trap Madese Boys 1 op een 1 – 0 voorsprong. Na het doelpunt een dubbele wissel en wat omzettingen bij Madese Boys 1, waardoor de rest van de wedstrijd zich vooral op de helft van Zwaluwe 1 afspeelde. Madese Boys 1 krijgt met o.a. Hovsep Manukjan en Jip van der Plas nog enkele kansen, maar weet deze niet te benutten.

De laatste 10 minuten waren weer wat minder van Madese Boys 1 kant en schuilt er altijd nog het gevaar om tegen de gelijkmaker aan te lopen, maar al met al een verdiende overwinning voor Madese Boys 1.

A.s. zaterdag staat de tweede bekerwedstrijd op het programma. Dit is een uitwedstrijd tegen Woudrichem dat uitkomt in de zaterdag 2e klasse. Aanvang van de wedstrijd is om 17.00 uur.