Onder 19 zaterdag, JO19-1, Hoofdklasse G

22 april 2017 14:45

Scheidsrechter

Domburg, X. van

JO-19 blijven op ramkoers.

Zoals al eerder vermeld zijn er voor de boys dit seizoen in deze competitie geen gemakkelijke wedstrijden. Vandaag tegen nummer voorlaatst Desk een inhaalwedstrijd waarin beide ploegen de volle buit willen halen. In tegenstelling tot wat hun plaats doet vermoeden opent Desk erg sterk en gaat vol op de aanval. Bob moet twee maal gestrekt en de daarop volgende corner belandt op de lat. Het duurt een kwartier voordat MB zich aanvallend roert maar de corners gaan over en naast. Er wordt nu echter wel op de goede helft gevoetbald al volhardt Desk in hun felle stevige spel. Een 100% kans voor Davy wordt uitstekend door de keeper gestopt, Justin krijgt een schietkans, een aanval over veel schijven komt niet aan. Dan volgt een mooie aanval via Davy en Joep en beland de bal randje 16 bij Quinten die de bal naar eigen zeggen in de winkelhaak wilde schieten. Dit voornemen wordt net als hijzelf hard de grond in geboord waardoor de bal op de stip beland en Merijn de 0-1 kan aantekenen. Lang mag MB niet van de voorsprong genieten want hoewel Bob in 1ste instantie nog goed gestrekt gaat op een doelpoging kan ook hij hetharde schot na een goede voorzet van de sterke nummer 11niet keren. De ruststand is bereikt want Joep ziet nog een inzet gekeerd door de  goede keeper en uit de volgende corner gaat de bal weer naast. De tweede helft begint zoals de eerste en MB krijgt gelijk drie corners te verwerken en Mike kopt een goede voorzet gelukkig over eigen doel. Ook een vrije trap van 20 meter wordt een prooi van onze keeper. Desk speelt op en regelmatig over het randje al heeft de jeugdige scheidsrechter er goed het oog in en treedt hij adequaat op. Justin geeft extra gas op het middenveld en zit  met Wessel en Remco deze helft korter op de tegenstander. Een lekkere steekbal van Justin op Joep betekent de 1-2 als Joep koelbloedig afrondt. Dit is een stand waarmee Desk niks kan en ze blijven onverminderd aanvallen. Dit is koren op de molen van MB dat in de resterende tijd volop mogelijkheden krijgt. De sterk spelende Robin bedient Aaron maar de inzet gaat over. Davy krijgt tot twee maal toe een mogelijkheid maar ziet zijn inzet slechts de zijkant van de paal raken. Het blijft spannend al komt Desk niet verder als een schot naast.  MB krijgt via Joep met een mooie solo en een schot met links niet de bevrijdende 1-3  en  ook Quinten kan een prima loopactie alleen voor de keeper niet verzilveren. De drie punten worden door gelegenheidscoach Jurgen dankbaar in de tas gestopt en aan René doorgegeven. Nog twee wedstrijden en er gloort iets heel moois. Volgende week BMC en dan de clash tegen de koploper Engelen. Het kan, het kan!!