Onder 19 zaterdag, JO19-1, Hoofdklasse G

8 april 2017 15:15

Scheidsrechter

Houtum, A.H.M. van

Gemakkelijke overwinning JO19-1

Om in de race te blijven moest MB vandaag winnen tegen rode lantaarndrager Helvoirt waar uit twee kostbare punten waren blijven liggen. Bijzonderheid vandaag is dat vaste grens Mitchel ontbreekt en dat Dennis M. als stand-in mag fungeren en ook in die hoedanigheid een sterke indruk maakt.

Ideale weersomstandigheden en een dito start als Thom in de 5de minuut vanaf 18 meter de bal fraai in de kruising schiet voor de 1-0. Madese Boys houdt goed druk naar voren en heeft in de balvaste Merijn een goed aanspeelpunt. Na 15 minuten de eerste van vele corners. Joep schiet via verdediger net naast. Ook 2de corner deze keer door Quinten naast geschoten. De backs Robin en Yael zitten lekker in de wedstrijd en dragen hun steentje bij aan het aanvalsspel van Made. Bob`s bijdrage in deze helft beperkt zich tot het vangen van enkele hoge ballen van het niet bijster geraffineerd aanvallend Helvoirt. Merijn scoort na een goede combinatie van Wessel en Robin, maar het doelpunt vindt, net als veel andere acties, geen genade in de ogen van de scheidsrechter. In de 35ste minuut een slippertje in de verdediging van Helvoirt waarna de getergde Merijn met enkele bijzonder fraaie passeerbewegingen twee verdedigers in de luren legt en ijzig kalm de 2-0 aantekent. Het duel wordt nog wat steviger en er worden over en weer wat gele kaarten geïncasseerd. De ruststand is bereikt, want Aaron kan een goede voorzet van Merijn net voor rust niet verzilveren.

In de 2de helft eenzelfde beeld als de tegenstander volhardt in de hoge lange ballen die geen problemen opleveren voor MB. In de 5de minuut uit wederom een corner eerst een kopbal van Quinten en daarna Merijn die van de lijn worden gehaald. Er wordt gemakkelijk gevoetbald op het middenveld waar veel ruimte ligt en waar gelegenheidsaanvoerder Joep regelmatig diep gaat. Een van die acties levert een penalty op als hij gemangeld wordt in de 16 en Merijn mag zich over het buitenkansje ontfermen. Helaas zien we de hard ingeschoten bal gestopt worden door de keeper die zijn mooie actie wel moet bekopen met een arm uit de kom en dus een gedwongen wissel. Ook bij MB na een uur nog een gedwongen wissel als Stef getorpedeerd wordt en de geblesseerde Remko toch nog een half uur moet voetballen. Madese boys ziet de dik verdiende 3de treffer niet vallen ondanks kansen voor Aaron (zijkant paal), Quinten (over en naast) en Joep (via keeper op de lat). De laatste minuten zelfs nog twee nuttige reddingen van Bob om de nul in stand te houden. Het doelsaldo is op het eind niet belangrijk c.q. beslissend. De punten echter wel en de eerste van de vier examens om te slagen voor het kampioenschap is behaald. Met overtuiging!

Over twee weken de inhaalwedstrijd uit tegen DESK.