Onder 19 zaterdag, JO19-1, Hoofdklasse G

1 april 2017 16:15

Scheidsrechter

Pols, E. van der

Lekkere winst op koploper.

Vandaag de clash tegen koploper Emplina. De selectie werd door Jos met de bus keurig in Empel afgeleverd waar om 16:15 uur het namiddagduel plaatsvond. Zaak was om de sterke spits van Emplina te neutraliseren omdat vrijwel het gehele spel van de thuisclub daarop afgesteld is. Mandekker Mike nam deze taak dan ook bijzonder serieus en met Quinten als slot op de achterdeur en backs Yael en Wessel voor de geblesseerde Robin stond het verdedigend blok weer prima. Justin en Remko als brekers op het middenveld aangevuld met technicus Thom mochten de verdediging ontlasten en de voorhoede bestaande uit Davy, Merijn en Joep van bruikbare ballen voorzien. De eerste helft een licht voordeel Madese Boys dat redelijk ongestoord kon opbouwen en na 10 minuten uit een corner Justin naast ziet koppen.  Joep krijgt een schietkans maar de bal gaat ruim naast. Emplina heeft een mogelijkheid met een vrije trap van ruim 20 meter en ziet een gevaarlijke aanval over rechts niet aankomen. Ook bij ons zien we Yael en Wessel regelmatig de diepte zoeken maar verder dan een aantal corners, die helaas niet door Quinten en Merijntegelijkertijd ingekopt kunnen worden, komen we vooralsnog niet. Joep vindt met diepe bal Remko maar die raakt helaas meer verdediger dan bal. Dan nog een schietkans na snelle counter maar deze gaat hoog over. Na 40 minuten de eerste echt grote kans en die is voor Emplina na een aanval over links maar Bob redt en de rebound gaat over. Dan krijgt in de 42ste minuut ook Madese Boys een goede kans als Joep de achterlijn haalt en voorzet. Davy lukt het met links niet maar Thom schiet via binnenkant paal prachtig binnen op een bijzonder prettig moment..

De tweede helft begint zoals verwacht met een fel aandringende thuisclub die Madese Boys in de verdediging drukt. Het begint met regenen….. Eerste gevaar bij vrije trap die voorlangs onze goal gaat. Bob gaat gestrekt op een goed afstandschot maar de 1-1 hangt in de lucht wanneer Madese Boys er niet goed in slaagt om er behoorlijk voetballend uit te komen. Eerst nog een scrimmage voor de goal die niets oplevert maar de verdiende treffer valt toch zei het op een uiterst curieuze manier als Quinten tegen het achterhoofd van de spits kopt en de bal met een sierlijke boog over de tevergeefs springende Bob belandt. De koploper ruikt bloed en probeert het aangeslagen Madese Boys op achterstand te zetten. Dat lukt ze ook haast want de scheidsrechter legt de bal op de stip als een voorzet ongelukkig met de arm getoucheerd wordt in de 16. De aanvoerder mag aanleggen maar ziet dat Bob gestrekt de goede hoek kiest en de rebound wordt door Quinten eruit gehaald. Dit is het breekpunt in de wedstrijd want Madese Boys komt weer in haar spel en het wordt weer een gelijkwaardig duel met mooie man tegen man gevechten. Thom mag aanleggen van 20 meter maar de keeper pakt eenvoudig. Het spel golft nu in de stromende regen op en neer. Merijn na goede dieptebal Joep niet over de keeper. Madese boys laat zich weer nadrukkelijk zien in de 16 van de tegenstander en legt weer behoorlijke aanvallen op de doorweekte mat. In de 85ste minuut mag Remko van 20 meter aanleggen voor een directe vrije trap. Met een (volgens eigen zeggen bewuste net naast het ventiel getrapte) dwarrelbal laat hij de keeper er niet goed uitzien en maakt een minder  fraaie maar o zo belangrijke 1-2!  Nog 5 minuten goed doorkomen en dat valt niet mee tegen het uit alle macht aanvallend Emplina dat de pech heeft dat een vlammend schot op de paal beland. Madese Boys is nu op het moeilijk bespeelbare veld in het voordeel. De scheidsrechter laat lang doorspelen maar hartstochtelijk toegejuicht door de spelers van Engelen JO19dat nu op de eerste plaats in onze competitiestaatgeeft Madese Boys de punten niet meer uit handen. Sterker nog als de Emplina keeper in de laatste minuut in een wanhoopspoging nog mee naar voren gaat krijgt Aaron de afgeslagen bal op het middenveld onder controle en met een kap en een goede uithaal staat zowaar de 1-3 op het scorebord. Balen voor de jongens uit Empel maar genieten voor de Boys die zich nog steeds nadrukkelijk mengen in de strijd om de bovenste plaatsen. Nog vier finales te gaan. Te beginnen volgende week op de Schietberg tegen Helvoirt. Komt dat zien!