Onder 19 zaterdag, JO19-1, Hoofdklasse G

25 maart 2017 15:15

Scheidsrechter

Schippers, M.

Madese Boys blijft meedoen aan kop.

Vandaag onder zonnige omstandigheden maar met een harde koude wind tegen de nummer drie van onze competitie waartegen we de eerste wedstrijd weliswaar drie punten hadden gepakt maar dat was een dubbeltje op zijn kant toen. Madese Boys heeft een licht overwicht maar het fysiek sterke LRC heeft een aantal balvaste spelers en noteert de eerste kans die door Bob goed gepakt wordt. Gelegenheidsrechtsbuiten Joep zorgt voor het eerste gevaar aan de andere kant met een prima voorzet van de achterlijn en kort daarna een schot dat op de vuisten van de keeper belandt. We zien ook een 2demogelijkheid net gemist worden als een schot van Robin met links net niet door Wessel ingetikt kan worden en langs de verkeerde kant van de paal beland. Merijn ziet een ziedend schot naast gaan, Wessel strandt  alleen voor de keeper en ook Joep ziet zijn schot geen doel treffen. LRC heeft ook nog een kans maar stuit op onze sluitpost. Warempel geen vervelende helft ondanks de voor de thuisclub wat tegenvallende brilstand bij rust want wederom krijgen Joep en Wessel hun voet net niet goed tegen de bal. Dit moet in de 2de helft goed komen,wordt er door de toeschouwers al uitgesproken. En zowaar komt het team deze keer eens scherp uit de kleedkamer en ziet de 1-0 op het bord verschijnen als Merijn de bal prachtig vanaf ruim 18 meter in de bovenhoek knaltMadese Boys heeft deze helft meer controle en de 2-0 is dan ook niet onverdiend al was de aanleiding ietwat discutabel. Wessel en Remco lijken elkaar tussen de verdediging door in de weg te lopen maar als ze beiden vallen ziet de scheidsrechter daar een strafschop in. Het cadeautje wordt daarna door Merijn netjes uitgepakt. De buit lijkt binnen want hoewel LRC aandringt staat de verdediging als een huis en moeten ze alleen een bal buitenkant paal toestaan. Daartegenover zien we nog een paar fraaie rushes en mogelijkheden van Joep en ook Wessel die vandaag prima acteren als buitenspelers. Ook Justin komt nog in scoringspositie maar de 2-0 is de uiteindelijke verdiende score waardoor de Boys zich nog volop kunnen mengen in de strijd om de ereplaatsen. Volgende week met nog 5 wedstrijden te gaan het spannende vervolg.  Uit tegen de nummer één, Emplina.