Onder 19 zaterdag, JO19-1, Hoofdklasse G

11 maart 2017 15:15

Verhoeven, R.

Wederom geen punten tegen Nivo Sparta.

Om mee te doen om de bovenste plaatsen moesten de boys vandaag winnen van het een plaats lager geklasseerde Nivo Sparta dat in de uitwedstrijd een taaie tegenstander was gebleken. Een curieuze effectbal dwingt in de 2de minuut de Nivo keeper al tot een redding.   Ook aan de andere kant moet Bob redden bij een tweetal slippertjes van de verdediging. Het voetbal oogt wat onrustig en de geblesseerde aanvoerder Remco wordt dan ook node gemist al moet gezegd dat zijn vervanger Joep het in de eerste helft geweldig deed. Hij was overal op het veld te vinden hetgeen resulteerde in een goede kop en schietkans voor hem.  Mike en Bob houden met wat kunst en vliegwerk nog steeds de nul in deze zeker niet vervelende wedstrijd. In de slotminuten dan nog een kans voor Lars en een 100%  kans voor Stef die gepareerd wordt door de keeper. Na de pauze veel druk naar voren door Nivo en dat resulteert in matig uitverdedigen in de 55ste minuut. Bob stopt de eerste inzet nog knap maar is vervolgens kansloos op de rebound. Madese Boys gaat op zoek naar de aansluittreffer en vindt die ook. De keeper ziet er bij een corner niet heel goed uit en Quinten prikt de 1-1 binnen. Het vervolg van de wedstrijd is zeker niet hoogstaand maar de ploegen jagen op iedere bal en het spel golft op en neer zonder echte kansen. Nivo is deze helft voetballend wellicht iets beter en waar Merijn twee goede kansen niet kan omzetten in doelpunten doet Nivo dat wel en het schiet een afgeslagen bal hard tegen het net voor de zure 1-2. Dat wordt ook de eindstand want Madese Boys  probeert het in de resterende minuten nog wel maar heeft niet meer de power om nogmaals langszij te komen en haakt daardoor even af voor de bovenste plaatsen.