Een zeer verdiende overwinning van JO15-1

Onder 15 zaterdag, JO15-1, Hoofdklasse F

8 oktober 2016 13:15

Wiel, T.M. van de

Afgelopen zaterdag 8 oktober traden wij aan tegen de koploper RBC uit Roosendaal. Nadat eerst de trainer Thomas zich had voorgesteld aan de ouders en uitleg had gegeven hoe hij het voetbal spelletje wilde gaan spelen en hoe hij met plezier de boys wil opleiden om beter te gaan spelen gingen we naar het hoofdveld om een goede partij op het veld neer te zetten.

Vanaf het begin gingen de 2 teams er vol in. RBC iets beter individueel en de Boys beter als team en er waren in de 1ste 10 minuten kansjes voor allebei de teams, maar na goed doorgaan van Mathijs en de bal die uit de kluts voor zijn voeten kwam scoorde hij de 1-0 in de 12de minuut en er ging een boost door het team. We bleven goed voetballen en voor elkaar werken. Ook was er voldoende rugdekking en er werd tegen elkaar gepraat hoe te voetballen. Vooral vanuit de verdediging werd er goed opbouwend gevoetbald en voor de rust waren er nog diverse kansen om de score uit te breiden, maar het was mede door goed ingrijpen van Daan, Sietse en onze keeper Luuk dat we gingen rusten met een 1-0 voorsprong.

Na in de rust te horen hebben gekregen dat we weer vanaf het begin scherp moeten zijn begonnen we aan de 2de helft en het was een beetje hetzelfde spelbeeld. RBC iets beter voetballend, maar ze creëerde bijna geen kansen en wij als team probeerde de bal het werk te laten doen en bijna het hele team bleef 100% geven voor een goed resultaat. Een grote kans voor RBC kwam vanuit een vrije trap die vanaf de paal weer het veld instuiterde, maar de speler schrok van deze kans en schoot hem gelukkig voor ons huizenhoog over. En in de 63ste minuut was het na goed doorgaan van Sven die de bal nog binnen hield op de achterlijn en met een mooie beweging en een schot in de korte hoek. De voorsprong uitbreide naar 2-0. Na dit doelpunt was het RBC die iets meer druk zette en ze maakte de aansluitingstreffer net voor het einde van de reguliere speeltijd. Hierna waren wij weer bij de les en speelde de tijd professioneel uit en wij hielde de 3 punten in Made en RBC is koploper af.

Een zeer verdiende overwinning van onze boys op een sterke tegenstander en een teamprestatie waar we trots op mogen zijn. Deze week kunnen we er nog even van nagenieten.