Verdiende overwinning en een goed gevoel voor JO15-1

3 - 6

Madese Boys JO15-1

Onder 15 zaterdag, JO15-1, Hoofdklasse F

1 oktober 2016 10:30

Zaterdag 01-10-2016 stond de spelersbus om 8.30 al klaar om de boys naar Oost-souburg te brengen voor de wedstrijd tegen RCS. Reeds nu zo vroeg in het seizoen waren er al blessures en afmeldingen, zodat we al een speler van de JO15-2 meekregen en wij zodoende toch 1 wisselspeler bij hadden.

Na de nederlagen van de afgelopen 2 weken hadden de boys er weer zin in, want vanaf het begin zaten ze bovenop de bal en probeerde ze met goed voetbal het doel van de tegenstander te vinden, maar het was uit het niets met een corner een bal die in het doel van de boys verdween zonder dat de speler van RCS dit zo bedoelde en wij al na 10 min met 1-0 achterstonden. De kopjes gingen niet naar beneden, maar er werd weer gezocht naar de gelijkmaker met elkaar coachen en goed samenspel en na een solo van Sietse en een knal op het doel was het Dave die Mathijs wegstuurde in de diepte. Die schoot de bal onderkant lat en het was Stef die de bal het laatste tikje in het doel gaf 1-1. Maar na een buitenspelsituatie was het weer RCS die onterecht in de 21ste minuut op voorsprong kwam. Toch kwamen we op slag van rust op gelijke hoogte door een doelpunt van Tim na een keurige pass van Kevin.

In de rust even de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet en reeds in de 3de minuut na rust een schot van Idse gestopt door de keeper, gevolgd door een kopbal van Stef op de lat daarna ingetikt door Tim en de verdiende voorsprong op het scorebord 2-3. Nu gingen de Boys door en het was Mathijs die neergelegd werd in het strafschopgebied en hij ging zelf achter de bal staan. Schoot de penalty goed in, 2-4 en na goed combinatiespel was het Sietse die de 2-5 liet aantekenen. Hierna namen wij wat gas terug en lieten RCS wat komen wat door een foutje een penalty meekreeg en zo de 3-6 scoorde. Dit lieten de boys niet over hun kant gaan en zetten nog 1 keer aan en uit wederom een goede aanval zetten Stef de eindstand van 3-6 op het scorebord.

Met een verdiende overwinning en met een goed gevoel vingen we de leuke terugreis met de bus naar Made aan om volgende week tegen de koploper RBC weer aan te treden.