OJC Rosmalen JO19-2 - Madese Boys JO19-1

Onder 19 zaterdag, JO19-1, Hoofdklasse G

3 december 2016 14:45

Boon, W. de

Gemiste kans in Rosmalen.

Onder stralende omstandigheden vandaag in Rosmalen de aftrap tegen OJC waarvan bij de competitie start nog met 6-1 gewonnen was. De eerste 10 minuten zeker voor Made maar de Wessels en ook Rick weten hun kleine mogelijkheden niet te benutten. De 0-1 is een school voorbeeld van snelle omschakeling. OJC krijgt een vrije trap aan de zijlijn die door Quinten naar voren wordt gekopt en via Davy ineens bij Merijn belandt die binnen vijf seconden na de vrije trap de keeper kansloos laat. Zo dat gaat lekker en de toeschouwers maken zich al op voor een ontspannen middagje. Niets blijkt echter minder waar want er volgt nog een ware doelpuntenregen waarbij onze doorgaans zo solide defensie er niet altijd even goed uitziet. We zien de 1-1 vallen als Remco een voorzet ongelukkig van richting verandert, de 2-1 als er tot twee maal toe slecht uitverdedigd wordt.  Behalve verbazing over het gemak waardoor de doelpunten vallen lijkt er niets loos zeker niet als we aan de andere kant een bal op de lat zien komen en Rick daarna zien scoren. De treffer vindt geen genade in de ogen van de scheids na advies grensrechter en we moeten nog een paar minuten wachten tot Rick na een goede 1-2 met Merijn door de defensie snijdt en de bal hard in de verre hoek jaagt voor de 2-2.  Consolideren en rustig uitbouwen zou je denken maar een verre inworp verrast de verdediging voor de 3-2 en zelfs de 4-2 wordt ons niet bespaard wanneer OJC amper gehinderd na wat kappen en draaien in de 16 mag inschieten. Madese Boys probeert wel met een kopbal van Rick en twee maal Merijn (paal en voorlangs)  maar het lukt niet meer voor rust. Het chagrijn spat er dan ook vanaf  in de rust bij de spelers en supporters. Vier keer een bal tussen de palen bij Bob….. Gelukkig nog 45 minuten om de schade te repareren. Madese Boys probeert uit alle macht maar OJC verdedigt geconcentreerd en fanatiek. Een gaatje in defensie wordt toch gevonden als Remco de bal na een afgeslagen corner vanaf 18 meter vol met links in de bovenhoek schiet. 3-4 en er is nog tijd voor de gelijkmaker  al moet de defensie met kunst en vliegwerk en met drie goede reddingen van Bob een grotere achterstand voorkomen. De zwaarbevochten 4de treffer komt in de voorlaatste minuut alsnog op het wedstrijdformulier als Aaron een van de weinige vloeiende aanvallen fraai afrondt en nog één kostbaar punt veilig stelt.  Na afloop overheerst teleurstelling maar met enige realiteitszin mochten we vandaag zeker niet ontevreden zijn met dat ene punt. Zeker omdat ook de concurrentie net als wij nog voldoende punten zal morsen in deze competitie. Volgende week thuis laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Sleewijk.