Onder 19 zaterdag, JO19-1, Hoofdklasse G

26 november 2016 14:30

Francisca, J.J.

JO19 1 blijft in de race.

De verliezer van de wedstrijd tussen de nummers vier en vijf vandaag zou de aansluiting met de koppositie al dan niet tijdelijk verliezen. Dat was dan ook de reden dat de ploegen elkaar met defensies als oesters tegemoet traden hetgeen het schouwspel niet ten goede kwam. De eerste 30 minuten van de eerste helft voornamelijk op de helft van de opponent maar de   voorzetten kwamen niet aan en verder dan wat onschuldige afstandschoten van Wessel (2x) en Robin viel er weinig te beleven. De tegenstander komt ook niet verder dan een bal op de paal vanuit buitenspelpositie maar zit het laatste kwartier wel beter in de wedstrijd al is het in de 45ste minuut toch Aaron die van dichtbij haast succesvol is. De goede keeper redt echter ternauwernood. Met de moeiteloos meespelende Mike voor de geblesseerde Robinziet Madese Boys BMCook de tweede helft aanvallender uit de startblokken komen. Veel levert het echter niet op behalve een gevaarlijke voorzet waar iedereen onderdoor gaat. Bij de Boys ontbreekt het nog steeds aan finesse  maar langzaam komen ze wat dichter bij de goal. In de 65ste minuut pas een eerste corner met een geblokkeerde schietkans. Een kansje van Merijn (vangbal keeper) en een doorgebroken Rick krijgt een voorzet na een goede aanval net niet bij Quinten. We komen dichterbij en krijgen in de 70ste minuut na een lichte overtreding in de 16 wel een keer voordeel van de scheidsrechter. De bal gaat op de stip en Merijn weet daar dit seizoen wel raad mee, 1-0. Het doelpunt komt de amusementswaarde zeker ten goede want BMC zet aan en ziet een schot overgaan en Bob met een goede reflex een zeker lijkend doelpunt voorkomen. Merijnzorgt voor het mooiste voetbalmoment van de dag als hij de bal met een volley van zeker 40 meter op de lat laat belandenMadese Boys krijgt hierna meer ruimte die leidt tot wat kleine kansjes die echter niet benut worden waardoor de nipte 1-0 overwinning een feit is. Geen schoonheidsprijs gewonnen vandaag met het vertoonde spel, wel drie zeer welkome punten en de defensie kan weer terugzien op een “clean sheet”! We doen nog volop mee en mogen volgende week in Rosmalen de start van de tweede helft van deze mooie competitie goed proberen op te pakken. Hopelijk deze keer weer eens met een complete selectie.