Madese Boys JO19-1

Onder 19 zaterdag, JO19-1, Hoofdklasse G

12 november 2016 15:00

Creemers, L.J.M.J.

Onder gure omstandigheden vandaag tegen de koploper uit Engelen en deze keer geen halve bak begin voor MadeseBoys. Beide ploegen gaan er vol voor en er ontstaan felle duels waarbij de ploegen elkaar in de eerste tien minuten weinig ontlopen. Het vervolg van de eerste helft is het verhaal van de twee Q’s waarbij de thuisspelende een veel beter gevoel had in de rust dan de onze. Na 10 minuten sprint de thuis Q de verdediging eruit en tekent de 1-0 aan. Ook kans nummer twee en drie die hem op een presenteerblaadje aangeboden worden zijn treffers waarna Madese Boys even de weg kwijt lijkt. De Boys kunnen maar moeilijk een vuist maken en komen deze helft niet verder als een schotje van Aaron en een kopbal van Rick en we zien gelukkig Engelen ook nog een grote kans missen. De tweede helft moet er aanvallend iets gebeuren en René stuurt Remco en Merijnallebei een linie vooruit om te proberen snel aansluiting te vinden. En inderdaad marcheert het nu beter. De defensie is gefocust en messcherp, de middenlinie en voorhoede werken keihard. De nu werkeloze Bob ziet dat Remco een kleine mogelijkheid krijgt en Joep de lat raakt, Merijn slalomt door de 16 maar schiet recht op de keeper. De aansluittreffer laat te lang op zich wachten maar komt wel als Thom een afgeslagen bal met precisie in de verre hoek ramt voor de 3-1. MadeseBoys dringt aan en is in deze helft zeker de bovenliggende partij al moet het achterin wat meer ruimte weggeven die echter nauwelijks benut wordt. Er wordt in het pittige duel met krachten gesmeten hetgeen geel voor een zevental spelers betekent en voor Marcel en zijn collega verzorger van Engelen  veel meters met de waterzak…. De laatste mogelijkheid is voor Made en wordt schitterend vanaf 16 meter in het kruis geschoten door Stef maar de tijd ontbreekt om ook nog een derde treffer te maken. Eerste helft 3-0 Engelentweede helft 0-2 Made maar eindstand 3-2 en wederom dus geen punten. Wel voldoende pluspunten om moed uit te putten voor het restant van deze spannende competitie waarbij we hopelijk wel kunnen beschikken over Rick die vandaag helaas voortijdig de strijd moest staken met een vervelende knieblessure. Sterkte en heel veel beterschap Rick! Voor de rest, volgende week op de Schietberg bekeren ter voorbereiding op het duel tegen het ook hoog geklasseerde BMC.