Onder 19 zaterdag, JO19-1, Hoofdklasse G

29 oktober 2016 14:30

Scheidsrechter

Verwijmeren, Q.

Periodetitel JO19!

Vandaag stond de belangrijke wedstrijd tegen de nummer twee, Emplina, op het programma met als inzet de eerste periodetitel en Madese Boys liet zien waarom ze momenteel eerste staan. Het voetbal speelde zich in de eerste 25 minuten haast uitsluitend op de goede helft af. Het elftal zette druk op iedere bal rond de middellijn en de toeschouwers zagen een kopbal naast (Quinten), inzet rechts (Wessel) en schot over (Joep) geen doel treffen. Ook Remco slaagt er niet in een vrije trap van 20 meter te verzilveren maar er lijkt geen vuiltje aan de lucht, zeker niet als de scheids tot veler verbazing de bal op de stip legt na een lichte overtreding.  Merijn laat zich dit buitenkansje niet ontnemen en schiet de bal onberispelijk strak en hoog in.  Een dik verdiende voorsprong die echter niet lang stand houdt want nog nagenietend staat het binnen  twee minuten alweer gelijk als de organisatie even niet goed lijkt te staan en Emplina zijn eerste goede aanval gelijk verzilverd ziet.... Stef schiet voor de thee nog tegen de keeper en Justin knalt van afstand net naast. Jammer maar dan moet het maar in de tweede helft gebeuren. Ook in de tweede helft de eerste grote kans voor Made maar Wessel slaagt erin om de bal nota bene met zijn goede been naast de goal te schieten na mooie solo van Merijn. Ook Thom ziet zijn schietkans gepakt doorde keeper en er ontstaat een krachtmeting die meer spannend als mooi is. Veel geloop en geschreeuw maar beide partijen lijken in ieder geval niet te willen verliezen. Emplina krijgt een kans na een slippertje in de verdediging en ziet een schot overgaan en een kopballetje van de sterke spits gepakt worden door Bob. Madese Boys stelt daar na goed doorzetten vanWessel, een schotkans van Thom, een kopbal over van Joep en een bal net naast van weer Thom, tegenover. Ook Merijn ziet alweer een fraaie solo niet beloont met een laatste zetje zodat de 1-1 de uiteindelijke uitslag is. Daarmee is  gezien de kansen Madese Boys het minst beloond maar het periodekampioenschap is binnen en de voorsprong blijft gehandhaafd. Volgende week weer compleet met Rick, Aaron en Davy erbij, uit tegen Nivo Sparta  proberen die voorsprong te consolideren.