Benauwde overwinning JO19-1 in Leerdam met 2-3

Madese Boys JO19-1

Onder 19 zaterdag, JO19-1, Hoofdklasse G

1 oktober 2016 12:00

Graaf, N. de

Onder ideale voetbaltemperaturen mochten de boys vandaag aantreden tegen LRC dat ook in de bovenste helft van de stand te vinden is en dat binnen een minuut al een waarschuwingsschot in het zijnet af gaf.

Het eerste kwartier bestaat voornamelijk uit aftasten door beide partijen met als enig wapenfeit een goed afstandsschot van Lars. LRC met snelle vleugelspelers en veel beweging op het middenveld oogt dreigender. Toch is het Madese Boys dat de beste kansen krijgt. Merijn met een doorkopbal, Davy kopt net over en een save van de keeper op een linkse uithaal van Merijn. Made schuift goed door en het is Quinten die na een goede combinatie de bal hard en hoog in de goal schiet voor de 0-1. Een misverstand in de achterhoede van LRC levert twee minuten later ook de 0-2 op als een verdediger een voorzet van Merijn met een keurige boog over zijn doelman kopt. De thuisploeg is aangeslagen en heeft geluk dat Rick pal voor rust de 0-3 net niet weet te vinden.

De gastheren komen messcherp uit de pauze en bezorgen onze defensie handenvol werk. We komen enkele malen goed weg bij ballen op het houtwerk en een bal van de lijn door Wessel. Maar ook Madese Boys krijgt kansen door Aaron die net voorlangs schiet en Quinten die de rebound van de snoeiharde vrije trap van Rick tegen de keeper schiet. LRC grossiert in kansen, maar met kunst en vliegwerk houdt Bob en zijn defensie lang stand totdat LRC eindelijk de verdiende aansluittreffer scoort. LRC heeft al veel gegeven en temporiseert wat hetgeen ze duur te staan komt, want de net ingevallen Wessel prikt slim bij de tweede paal een voorzet van Rick in voor de prettige 1-3. Toch is er bij de toeschouwers geen gevoel van achterover leunen, want het felle duel krijgt ook nog een vijfde doelpunt als een afstandsschot over Bob heen zeilt. Stef raakt daarna nog de zijkant van de kruising, maar ook aan de andere kant zijn nog wat hachelijke momenten die echter overleeft worden waardoor de zwaarbevochten zege mee in de tas kan. Pole-position na 5 wedstrijden en 15 punten.

Volgende week op de Schietberg de volgende test case tegen het sterke Desk. Komt deze ongetwijfeld boeiende ontmoeting zien!