Madese Boys VR1 (zon)

Vrouwen zondag, VR1, 3e klasse D

9 oktober 2016 10:30

DAMES MADESE BOYS NEMEN DRIE PUNTEN MEE UIT EMPEL

De dames van Madese boys speelde vandaag hun uitwedstrijd tegen Emplina vr1. Het enige wat we vooraf van deze ploeg wisten was dat het een jonge ploeg is die al een tijdje samen speelt. En dat ze voor het eerst uitkomen in de derde klas en het niet slecht doen. Dus voor ons zaak om deze wedstrijd scherp te beginnen met 20 minuten vertraging ( scheidsrechter te laat ) gingen we dan eindelijk van start. Vanaf de eerste minuut waren we scherp zaten kort op onze tegenstander en lieten hun niet in hun spel komen. Dit zorgde ervoor dat we regelmatig voor het doel verschenen en een aantal goede kansen kregen. Emplina wilde wel combineren maar de verdediging van Made liet dit niet toe. In de 29 minuut nam Cheryl een vrije deze werd knap binnen gekopt door Lotte 0-1 een terechte voorsprong. De verdediging van made gaf niks weg en stond goed vandaar dat we ook zonder problemen en een voorsprong de rust in gingen.

De tweede helft begon Emplina iets meer naar voren te spelen en kon je zien dat hun er alles aan deden om opzoek te gaan naar de gelijkmaker. Het beetje druk wat ze konden geven duurde 10 minuten daarna kreeg made weer grip op de wedstrijd. In de 65 minuut legde Maaike al haar frustratie in haar schot en schoot ze knap de 0-2 binnen. Dit gaf weer lucht en ook energie en we konden weer meer van onze goal afspelen. In de 75 minuut bekroonde angeliek haar harde werken met een doelpunt 0-3 de wedstrijd leek gespeeld. In de 80 minuut maakte Lotte een overtreden net buiten de zestien de speelster van Emplina had verzorging nodig en na de verzorging besloot de scheidsrechter de bal op de stip te leggen een vreemde actie maar ja de penalty werd benut 1-3. In de 85 minuut maakte Maaike ook nog de 1-4 en de buit was nu zeker binnen. Ondanks het gemis van een aantal speelsters is dit een goede team prestatie waar we met zijn alle trots op mogen zijn. Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen Hontenisse degene die met de bus mee willen om ons aan te moedigen kunnen zich aanmelden via de mail [email protected]