Onder 19, JO19-1, Groep 1 18

19 november 2016 14:30

Wijs, R.E. de

JO19  boekt ruime overwinning.

In de competitie hapert het motortje de laatste wedstrijden behoorlijk en ook in deze wedstrijd duurt het ruim 20 minuten voordat Madese Boys zich laat gelden. Davy glijdt een verkeerde terugspeelbal voorlangs. De tegenstander heeft zich tot die tijd veel nadrukkelijker laten gelden maar gaat slordig om met de kansen die ze krijgt.  Vaak treedt dan een oude voetbalwet in werking en zo geschiede ook vandaag. Joep krijgt een schietkans en lijkt de bal niet goed te raken maar ziet  tot aller verbazing de bal langs de keeper tegen het net rollen voor de 1-0. De Boys gaan  beter voetballen  en krijgen nu meer kansen door Quinten (schietkans) en Thom (redding keeper) en zien de voorsprong groeien als Merijn de bal na een afgeslagen corner vol op de pantoffel neemt en fraai  in de bovenhoek mikt. Als dan ook nog voor de rust Rick het overzicht bewaart en Davy bedient die de bal koeltjes over de uitgelopen keeper schiet, kijkt Pelikaan tegen een haast kansloze 3-0 ruststand aan. Na de rust eerste kansjes voor de tegenstander maar het is met deze stand gemakkelijker voetballen en dat laat de MB met bij vlagen goed spel dan ook zien. Het is deze helft nog het meeste uitkijken voor blessures want de wissels zijn op en een aantal spelers lopen met al dan niet verse pijntjes. De toeschouwers krijgen deze helft nog drie doelpunten te zien. Rick scoort beheerst na een goede pass van Davy de 4-0 waarna de tegenstander een enigszins betwistbare eretreffer scoort. De 5-1  is  weer voor Rick waarbij het alleen jammer is dat Thom zijn assist (doorkopbal) moet bekopen met een flinke wond en een rit naar het ziekenhuis. Dit was dan ook reden genoeg voor de scheids om geen tijd meer bij te trekken en af te fluiten zodat Madese Boys zich verzekerd weet van een vervolg van dit bekeravontuur. En ook met mooie rapportcijfers: 9 uit 3,  15 doelpunten voor en 2 tegen. Volgende week om 14:30 uur op de Schietberg weer voor de competitie tegen het ook hoog geklasseerde BMC en dat belooft weer een pittige wedstrijd te worden waarbij alle support welkom is!